Τα πάντα για το στοίχημα στο Cloud9 Esports

Το Cloud9 είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς, μεγάλους και πιο επιτυχημένους οργανισμούς esports στον κόσμο. Από το 2013, ο οργανισμός που εδρεύει στη Σάντα Μόνικα, Καλιφόρνια, στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάνει πάταγο σε διάφορους κλάδους σε όλο τον κόσμο των esports. Έχει νικηφόρα πορεία τόσο στον ανταγωνισμό όσο και στο επιχειρηματικό μέτωπο, και έγινε η δεύτερη πιο πολύτιμη στολή esports του 2020.

Η γέννηση της σημερινής κορυφαίας ομάδας esport ξεκίνησε το 2013. Όταν η Quantic Gaming διέκοψε τους δεσμούς της με και τους πέντε παίκτες της League of Legends (LoL), σχημάτισαν μαζί μια ομάδα που ονομάζεται NomNom. Λίγο μετά, το μετονόμασαν σε Cloud9. Η Quantic Gaming επανέκτησε την ομάδα αμέσως μετά. Σε μια άλλη γρήγορη ανατροπή, ο Jack Etienne και η Pauline Etienne εξαγόρασαν τα συμβόλαια αυτών των παικτών για περίπου $20.000. Αυτό σηματοδότησε τη γέννηση της επαγγελματικής οργάνωσης. Επομένως, ο Jack και η Pauline θεωρούνται οι ιδρυτές του Cloud9.

Τα πάντα για το στοίχημα στο Cloud9 Esports
Dimitris Vasiliou
WriterDimitris VasiliouWriter

Cloud9 τμήματα και παίκτες

Ο οργανισμός έχει αναλάβει πολλά τμήματα στη βιομηχανία των esport κατά τα εννέα χρόνια ύπαρξής του. Συνήθως μπαίνουν και βγαίνουν από κάποιους τίτλους όπως το επιβάλλουν οι ανάγκες. Η παρουσία τους έγινε αισθητή στο Overwatch και στο League of Legends, όπου έχουν κάνει franchise ομάδες. Άλλες ομάδες χωρίς δικαιόχρηση λειτουργούσαν σύμφωνα με την επωνυμία Cloud9 περιλαμβάνουν Call of Duty, Battle Royale, Apex Legends, Fortnite, Halo, Dota 2, Hearthstone, Counter-Strike, Valorant, Smite, World of Warcraft και Teamfight Tactics.

Ο επαγγελματικός οργανισμός έχει πολλούς παίκτες που μπαίνουν και βγαίνουν ανά πάσα στιγμή. Έχουν μια ακαδημία για να αναδύουν συνεχώς νέα ταλέντα. Μερικά από τα πιο δημοφιλή ονόματα στο επαγγελματικό τους ρόστερ περιλαμβάνουν τα Skadoodle (Tyler Latham), N0thing (Jordan Gilbert), Stewie2k (Jakey Yip), EternaLEnVy (Jacky Mao), autimatic (Timothy Ta) και b0ne7 (Pittner Armand). Αυτοί είναι κορυφαίοι παίκτες και βασικοί κερδισμένοι σε ένα ρόστερ που περιλαμβάνει πάνω από 100 παίκτες και τις πιο δημοφιλείς ομάδες esports. Η εταιρεία πληρώνει πάνω από 1.600.000 $ σε παίκτες ετησίως.

Ανάπτυξη και επέκταση

Η άμεση επιτυχία του πρώτου τμήματος LoL ενθάρρυνε το Cloud9 να επεκταθεί σε άλλα τμήματα. Το 2014, εντάχθηκαν στα Smite esports. Δημιούργησαν εννέα νέα τμήματα το 2014. Εσωτερικά ζητήματα οδήγησαν στη διάλυση του το 2014, αλλά επανιδρύθηκε το 2015. Το Vainglory, το κορυφαίο esport οθόνη αφής του οργανισμού, ιδρύθηκε το 2015. Ο οργανισμός ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 και έγινε ο τρέχουσα Cloud9 Esports, Inc.

Αυτή η ανάπτυξη οδήγησε το Cloud9 να γίνει μια διάσημη ομάδα esport με πάνω από ένα εκατομμύριο θαυμαστές που ξόδεψαν συνολικά 15 εκατομμύρια ώρες ακολουθώντας τους παίκτες του outfit. Το καθαρό αποτέλεσμα ήταν μια εισροή χορηγών. Το 2017, η εταιρεία επωφελήθηκε από χρηματοδότηση 28 εκατομμυρίων δολαρίων από εταιρείες όπως οι Alex Ohanian, Hunter Pence και Craft Ventures.

ο Rocket League Το τμήμα δημιουργήθηκε το 2017. Η Riot Games ανέφερε την εξασφάλιση ενός κουλοχέρη LoL Championship Series από το Cloud9 για περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια την ίδια χρονιά. Μια σημαντική συνεργασία με τη Red Bull το 2018 οδήγησε τους παίκτες του Cloud9 να φορούν φανέλες της Red Bull, μεταξύ άλλων συμφωνιών. Έλαβαν επίσης 50 εκατομμύρια δολάρια σε έναν άλλο γύρο χρηματοδότησης. Ίδρυσαν μια έδρα και μια βάση εκπαίδευσης 30.000 τετραγωνικών ποδιών στο Λος Άντζελες, μια κίνηση που τους οδήγησε να λάβουν την κατάταξη MVP της εταιρείας esports από το Forbes. Η αξία της εταιρείας ανήλθε στα 350 εκατομμύρια δολάρια το 2020.

Τα πιο δυνατά παιχνίδια του Cloud9

Λεγεώνα των Θρύλων

Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι η γέννηση ολόκληρου του οργανισμού επικεντρώνεται σε αυτό το παιχνίδι. Είναι η επιτυχία αυτού του τμήματος που ενθάρρυνε την επέκταση και την ανάπτυξη σε αυτό το σημείο. Μετά τη δημιουργία του τμήματος το 2013, η ομάδα που αποτελούνταν από τους Balls, Hai, LemonNation, Meteos και Sneaky προχώρησε σε έξαρση. Κέρδισαν 13 παιχνίδια στη σειρά για να σημειώσουν ρεκόρ 2013 NA LCS Summer Split και να κάνουν μια ανακοίνωση. Είχαν επίσης μια άνευ προηγουμένου σερί 750 ημερών με την ίδια σύνθεση.

Το τμήμα είχε μια ημιτελική πορεία το 2018 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα LoL και μια παρόμοια πορεία στο 2019 LCS Spring Split. Η φόρμα τους έχει πέσει ελαφρώς το 2021, αλλά οι μέρες δόξας τους παραμένουν τεράστιες.

Rocket League

Μία από τις πιο αξιοσημείωτες νίκες του Cloud9 ήταν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πρωταθλήματος Rocket League Series Season 6. Ήταν ένα αποκορύφωμα μιας αστρικής χρονιάς όπου σάρωσαν τρία παγκόσμια πρωταθλήματα.

Overwatch

Και πάλι, το 2018 κέρδισαν το Overwatch League Μεγάλοι Τελικοί. Ξεχωρίζει σε μια θάλασσα δόξας όπου έχουν κορυφαίες διακρίσεις στα One Nation of Gamers Overwatch Invitational, Alienware Monthly Melee και Overkill. Το Cloud9 EU πήγε στους ημιτελικούς του Contenders Europe, ενώ το Cloud9 KongDoo ήρθε τρίτο στην 4η σεζόν του Overwatch APEX.

Γιατί είναι δημοφιλές το Cloud9;

Η ομάδα είναι ευρέως δημοφιλής τόσο στους οπαδούς όσο και στους παίκτες του στοιχήματος, και υπάρχουν καλοί λόγοι για αυτό.

  • Ευρεία Λειτουργία: Ενώ γεννήθηκε και αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ, το Cloud9 εξαπλώθηκε ευρέως, κυρίως σε Ευρώπη και Ασία. Οι περισσότεροι οπαδοί μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μια ομάδα Cloud9 με την οποία μπορούν να ταυτιστούν. Οι πολυάριθμοι παίκτες σημαίνουν ότι υπάρχουν πολλοί διαγωνισμοί όπου συμμετέχουν τμήματα Cloud9. Αυτό σημαίνει ότι τα bookmakers έχουν πολλές αγορές όπου μπορούν να συμπεριλάβουν αγορές Cloud9.
  • Άριστη διαχείριση: Η περιουσία του οργανισμού αυξάνεται σταθερά τόσο σε ανταγωνισμό όσο και σε έσοδα. Η ικανότητα προσέλκυσης χρηματοδότησης το βοηθά να χτίσει την καλύτερη υποδομή και να προσελκύσει τους καλύτερους παίκτες. Οι καλύτεροι παίκτες μεταφράζονται σίγουρα σε επιτυχία στον ανταγωνισμό και με τη σειρά τους προσέλκυση των λάτρεις του στοιχήματος.
  • Πολυάριθμα Τμήματα: Το Cloud9 δεν σταμάτησε μόνο στο League of Legends. Έγιναν κορυφαία ομάδα esport δημιουργώντας εννέα τμήματα μόλις τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας τους. Τροποποιούν και βελτιώνουν όλους αυτούς τους διαχωρισμούς, καθώς και δημιουργούν νέες λέξεις. Η ίδρυση μιας ακαδημίας σημαίνει ότι υπάρχει μια σταθερή προσφορά νέων ταλέντων σε αυτά τα τμήματα. Αυτή η συμμετοχή σημαίνει ότι υπάρχει πάντα κάποια δράση esport όπου οι θαυμαστές μπορούν να απολαύσουν τις ομάδες Cloud9 στη δράση.

Τα βραβεία και τα αποτελέσματα του Cloud9

Ως οργανισμός, το Cloud9 έχει λάβει πολλά βραβεία. Έχει αναδειχθεί πρώτο και δεύτερο MVP Esport από το Forbes σε δύο περιπτώσεις. Ήρθε πρώτο το 2018 και έπεσε στη δεύτερη θέση το 2020. Έλαβε επίσης το κοινό βραβείο Φιναλίστ για το καλύτερο περιβάλλον διαπραγμάτευσης που βασίζεται σε σύννεφο στα βραβεία TradingTech Insight 2020 USA. Έχουν αναγνωριστεί ως κορυφαίος χώρος εργασίας 1% και πολλά άλλα, καθιστώντας τον έναν από τους καλύτερες ομάδες esports.

Στον ανταγωνισμό, τα διάφορα τμήματα έχουν επίσης αξιοσημείωτη απόδοση. Το 2018 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για αυτούς καθώς το Overwatch, το Rocket League και το Counter-Strike: Global Offensive κέρδισαν τους τελικούς του Overwatch League, την 6η σεζόν του Championship Series και το Boston ELEAGUE Major αντίστοιχα.

Τζάκι

Ο Kolento ήταν τεράστιος για το τμήμα Hearthstone. Μετά τη δημιουργία του το Jube του 2014, πήρε το ViaGame House Cup #1 τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Τον Σεπτέμβριο στέφθηκε νικητής του DreamHack Hearthstone Championship. Το 2015, ήταν ο πρωταθλητής του CN vs EU Sn 2. Το 2019 κέρδισε το StarLadder Hearthstone Ultimate Series Winter.

Super Smash Bros

Το Mango του Cloud9 κέρδισε το Mew2King στους μεγάλους τελικούς και κέρδισε το τμήμα τον Οκτώβριο του 2014. Μετά από μια μακρά περίοδο χαμηλών επιδόσεων, το Mango κέρδισε το βραβείο Get on My Level τον Μάιο του 2019.

Overwatch

Εκτός από τη διεθνή δόξα που αναφέρθηκε παραπάνω, η ομάδα που δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2016 κέρδισε πολλά τουρνουά προσκλήσεων στα στάδια διαμόρφωσης της. Μετά το Overkill και το Melee, κέρδισαν την Team Liquid για να πάρουν το τουρνουά Agents Rising, το πρώτο τους μεγάλο τουρνουά νίκη.

Μετά από πολλές επιτυχίες στα χρόνια τους, οι ομάδες του Cloud9 απέτυχαν να κατακτήσουν τη μεγάλη δόξα μετά το 2018, παρά το γεγονός ότι απομένουν να υπολογίζουν τις δυνάμεις τους σε κάθε διαγωνισμό που συμμετέχουν. Είχαν πολλά παρ' ολίγον αστοχίες όπου τερμάτισαν δεύτερη ή τρίτη. Η Cloud EU ήταν ημιτελική στην Contenders Europe Season One, όπου ηττήθηκαν από την Misfits Europe. Το London Spitfire ήταν τρεις φορές ημιτελικός σε διαγωνισμούς που συμμετείχαν το 2018.

Οι καλύτεροι και πιο δημοφιλείς παίκτες του Cloud9

Οι καλύτεροι και οι περισσότεροι παίκτες σε αυτήν την ενότητα ενδέχεται να διαφέρουν από αυτό που εμφανίζεται σε άλλες ενότητες. Αυτό οφείλεται στις διαφορετικές μετρήσεις που χρησιμοποιούνται. Για παράδειγμα, είναι δύσκολο να μετρηθεί η δημοτικότητα ενός παίκτη LoL έναντι αυτής ενός παίκτη Dota 2. Τα κέρδη δεν μπορούν επίσης να είναι μέτρο, δεδομένης της διαφοράς στα έπαθλα των τουρνουά και στα συμβόλαια παικτών.

  • Mango (Joseph Marquez): Το Mango κατέχει τη μεγαλύτερη δόξα για το Cloud9, πρωταγωνιστώντας σε διαγωνισμούς Melee και φέρνοντας τρεις τίτλους. Βρίσκεται στην κατηγορία για σχεδόν επτά χρόνια τώρα, φωτίζοντας πάντα τους οπαδούς και τους παίκτες όποτε κατεβαίνει στη δράση. Έχει συμμετάσχει σε 11 Summits και είχε το καλύτερό του όταν ήρθε πρώτος τον Ιούλιο του 2021.
  • Robert "Blaber (Robert Huang): Ο επαγγελματίας Blaber του League of Legends είναι σίγουρα ένας θρύλος μεταξύ των θαυμαστών του Cloud9. Έγινε μέλος της ακαδημίας C9 το 2017. Δεν ήταν βασικός τότε, αλλά εντυπωσιακά σόου από τις ακαδημίες τον είδαν να κατέχει ένα βασικό ρόστερ για το Summer 2018 Split. Έλαβε μόνιμη δουλειά το 2020 και έχει εντυπωσιάσει πολύ από τότε, κερδίζοντας θέσεις MVP και ονομάστηκε στην All-Pro A-Team.

Άλλα αγαπημένα των θαυμαστών στην αδελφότητα Cloud9 περιλαμβάνουν τα Jazzyk1ns (JasmieManankil – VALORANT), Hai, Balls, SneakyMeteos και LemonNation.

Πού και πώς να στοιχηματίσετε στο Cloud9

Ο τεράστιος αριθμός τμημάτων και παικτών στο Cloud9 σημαίνει ότι υπάρχουν πολλοί διαγωνισμοί για να στοιχηματίσετε σε αυτά. Οι καλύτεροι ιστότοποι στοιχημάτων esports όπου μπορείτε να βρείτε παιχνίδια Cloud9 για να στοιχηματίσετε περιλαμβάνουν τα bet365, Betway, 1XBet, Vulkanbet και Pinnacle. Αυτοί είναι αξιόπιστοι ιστότοποι με εξαιρετικούς ιστότοπους και υπέροχες πιθανότητες.

Όπως κάθε άλλο είδος στοιχήματος, τα στοιχήματα esports απαιτούν κάποια βασικές γνώσεις των παιχνιδιών.

Ωστόσο, για αρχάριους χωρίς τέτοιες γνώσεις, το καλύτερο στοίχημα για να τοποθετήσετε είναι ο απόλυτος νικητής ενός αγώνα ή μιας σειράς. Για να σας καθοδηγήσουν τα στατιστικά, καλό είναι να ακολουθήσετε το Cloud9 και τους παίκτες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, παρακολουθήστε τους ιστότοπους ειδήσεων esports.

Τα άλλα στοιχήματα ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο του esport. Για παράδειγμα, ένα στοίχημα στο League of Legends, ένα παιχνίδι MOBA, θα διαφέρει από αυτό του Rocket League, ενός αγώνα αγώνων. Επιλέξτε ένα ή μερικά παιχνίδια και εξοικειωθείτε με αυτά.

Για να τοποθετήσετε στοιχήματα, πρέπει να βρείτε και να εγγραφείτε σε ιστότοπους στοιχημάτων esport. Οι προαναφερθέντες ιστότοποι είναι υπέροχοι. Από το μενού, επιλέξτε esports. Επιλέξτε ή αναζητήστε την ομάδα/παίχτη του Cloud9 στον οποίο θέλετε να στοιχηματίσετε και ελέγξτε τις αποδόσεις. Εάν σας ικανοποιήσουν, κάντε κλικ στο ποντάρισμα και επιβεβαιώστε. Στη συνέχεια, περιμένετε το αποτέλεσμα του στοιχήματος. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη δραστηριότητα της ομάδας καθώς περιμένετε τα αποτελέσματα του στοιχήματός σας.

Τα στοιχήματα Esports απαιτούν τον ίδιο αυτοέλεγχο και μέτρα στρατηγικής με τα άλλα αθλητικά στοιχήματα. Πάρτε ένα ρίσκο που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να χάσετε, να έχετε σταθερό στοιχηματικό προϋπολογισμό και να προσέχετε πάντα για σημάδια εθισμού.

About the author
Dimitris Vasiliou
Dimitris Vasiliou
Σχετικά με

Ο Δημήτρης, με ρίζες από την Κέρκυρα και ειδικευμένη γνώση από την Αθήνα, αναδεικνύει τα πρότυπα του διαδικτυακού περιεχομένου καζίνο για τους Έλληνες. Συνδυάζοντας τον εγγενή του ζήλο για τα παιχνίδια με βαθιές τοπικές γνώσεις, προσφέρει μια μοναδική ελληνική αφή στον ψηφιακό κόσμο του καζίνο.

Send email
More posts by Dimitris Vasiliou