Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για: Esports Game Genres

Οι παίκτες μπορούν να στοιχηματίσουν σε διάφορα είδη eSports και κάθε είδος έχει το σύνολο των μοναδικών χαρακτηριστικών του. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε ποια είναι τα διαφορετικά είδη esports και πώς διαφέρουν το ένα από το άλλο. Οι παίκτες του στοιχήματος πρέπει να αποκτήσουν αυτή την κατανόηση για να ξέρουν πού να τοποθετήσουν τα χρήματά τους. Φυσικά, θέλετε να στοιχηματίσετε σε παιχνίδια eSports που καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν. Ακολουθεί μια λίστα με τα πιο δημοφιλή είδη παιχνιδιών στα eSports.

Dimitris Vasiliou
WriterDimitris VasiliouWriter

Παιχνίδια First-Person Shooter (FPS).

Τα παιχνίδια FPS είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη eSports και αποτελούνται από παιχνίδια eSports που χρησιμοποιούν την οπτική του πρώτου προσώπου για να προσφέρουν μια καθηλωτική εμπειρία στους παίκτες. Το Overwatch της Blizzard Entertainment είναι ένα τέτοιο παιχνίδι που χρησιμοποιεί μια προοπτική πρώτου προσώπου στο παιχνίδι του και παρέχει ανταγωνιστικό παιχνίδι και ψυχαγωγία για το κοινό. Το Overwatch είναι ένα από τα παιχνίδια με τα περισσότερα παιχνίδια και ένα από τα παιχνίδια με τις περισσότερες μεταδόσεις στο Twitch από το 2022. Άλλοι τίτλοι FPS eSports περιλαμβάνουν Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), Call of Duty: Warzone, Πεδίο μάχης, και Rainbow Six Siege, μεταξύ άλλων.

Τα παιχνίδια FPS είναι δημοφιλή μεταξύ των παικτών επειδή προσφέρουν εξαιρετική αφοσίωση και διατήρηση παικτών. Ο τεράστιος αριθμός των παικτών που είναι παρόντες στα παιχνίδια FPS αυξάνει επίσης την προσφορά για στοιχήματα esports. Η αυξανόμενη δημοτικότητα των παιχνιδιών FPS τα καθιστά κορυφαία κατηγορία σε πολλούς ιστότοπους στοιχημάτων για esports. Θα δυσκολευτείτε να βρείτε έναν ιστότοπο στοιχημάτων eSports χωρίς παιχνίδια FPS. Επιπλέον, επειδή τα παιχνίδια FPS παίζονται σε στάδια σε τεράστιες εκδηλώσεις και μεταδίδονται ζωντανά, προσελκύουν μεγάλο κοινό.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

Τα παιχνίδια στρατηγικής είναι παιχνίδια esports που περιλαμβάνουν στρατηγική και τακτική. Ο παίκτης πρέπει να συνδυάσει τη στρατηγική με τη σωστή εκτέλεση της τακτικής για να κερδίσει. Ένα από τα πιο γνωστά παιχνίδια στρατηγικής είναι το Civilization, αλλά δεν είναι παιχνίδι esport σήμερα. Ο παίκτης πρέπει να αναπτύξει τον πολιτισμό του και να δημιουργήσει υποδομή, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ολόκληρη τη σειρά ή για μια ορισμένη διάρκεια.

Η δημοτικότητα των παιχνιδιών στρατηγικής έχει αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου επειδή απαιτεί κριτική σκέψη και ενεργό μυαλό για να σκέφτεται μπροστά και να εντοπίζει βασικές κινήσεις σε κάθε στροφή για μεγαλύτερο πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου. Αυτοί οι δύο παράγοντες κάνουν τα παιχνίδια στρατηγικής ευχάριστα στην παρακολούθηση και ιδανικά για στοιχήματα.

Esport παιχνίδια στρατηγικής

Εκτός από το Civilization, περιλαμβάνονται και άλλοι τίτλοι esports που βασίζονται σε στρατηγική Starcraft, Warcraft, Τζάκι (είναι παιχνίδι τράπουλας) και Age of Empires. Στο Starcraft, για παράδειγμα, ο χάρτης μπορεί να είναι τεράστιος και οι παίκτες πρέπει να σκεφτούν μια στρατηγική πριν στείλουν τον στρατό τους στον χάρτη για να αποκλείσουν τις εχθρικές μονάδες.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλές μοναδικές στρατηγικές, όπως επίθεση, δημιουργία βάσης κ.λπ. Οι παίκτες ή οι ομάδες πρέπει να χρησιμοποιήσουν τις δεξιότητές τους στο multitasking εδώ, καθώς τα παιχνίδια στρατηγικής απαιτούν μεγάλη προσοχή. Πρέπει να θυμούνται δεδομένα των πόρων, των μονάδων τους, που βρίσκονται οι εχθροί τους και πρέπει να σχεδιάζουν μπροστά, ενώ πρέπει να ελέγχουν τον πολιτισμό ή τις μονάδες τους ταυτόχρονα.

Battle Royale

Τα παιχνίδια Battle Royale είναι ένα μοναδικό είδος που καλύπτει παιχνίδια με γρήγορο ρυθμό και δράση, όπου οι παίκτες πρέπει να παλέψουν μέχρι θανάτου. Αυτά είναι βασικά τα παιχνίδια Battle Royale. είναι κοντοί και οι παίκτες πρέπει να σκοτώσουν όσο περισσότερους από τους αντιπάλους τους μπορούν κατά τη διάρκεια του χρονικού πλαισίου. Συνήθως ο χώρος του χάρτη γίνεται όλο και μικρότερος με την πάροδο του χρόνου, ενώ ο παίκτης ή η ομάδα (μέγιστο 4 παίκτες) πρέπει να επιβιώσουν και να σκοτώσουν τους αντιπάλους τους στη διαδρομή. Ο αριθμός των ατόμων που παίζουν αυτά τα παιχνίδια έχει αυξηθεί γρήγορα, καθιστώντας το Battle Royale ένα δημοφιλές είδος esports.

Η δημοτικότητα των παιχνιδιών Battle Royale πηγάζει από το γεγονός ότι παρέχουν ένα εύκολο σημείο εισόδου βιντεοπαιχνίδι. Έχουν επίσης υψηλή αφοσίωση παικτών επειδή ο στόχος είναι να σκοτώσουν άλλους χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμη ευκαιρία και με σχετικά χαμηλό κίνδυνο να σκοτωθούν από άλλους παίκτες ή NPC. Χάρη στο συναρπαστικό τους παιχνίδι, οι άνθρωποι τείνουν να παρακολουθούν αυτά τα παιχνίδια για ψυχαγωγία.

Τα παιχνίδια Battle Royale περιλαμβάνουν PlayerUnknown's Battlegrounds, Fortnite, Apex Legends, εμπόλεμη ζώνηκαι Paladins. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένα παιχνίδια Battle Royale μπορεί να απαιτούν έναν υπολογιστή προηγμένης τεχνολογίας για να παίξουν, ενώ άλλα μπορεί να μην είναι. Έτσι, εάν έχετε χαμηλό προϋπολογισμό, μπορεί να θέλετε να κάνετε τις συναλλαγές σας προσεκτικά όταν επιλέγετε το παιχνίδι σας.

MOBA

MOBA, σε πλήρη Multiplayer Online Battle Arena (MOBA). Είναι ένας τρόπος παιχνιδιού στρατηγικής για πολλούς παίκτες. Ένας παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο ενός χαρακτήρα και άλλοι παίκτες αναλαμβάνουν τους ρόλους των εχθρών. Οι παίκτες MOBA ονομάζονται «ήρωες», «πρωταθλητές» ή «πράκτορες» (δηλαδή, ο χαρακτήρας που ελέγχει το παιχνίδι MOBA), οι οποίοι έχουν τις δικές τους συγκεκριμένες δεξιότητες και ικανότητες. Προσπαθούν να καταστρέψουν τη βάση των εχθρών αποκτώντας αρκετούς πόρους και εμπειρία και νικώντας τους αντιπάλους τους για να κερδίσουν το παιχνίδι. Κάθε ομάδα έχει 5 παίκτες που συνήθως έχουν τους δικούς τους ρόλους: mid-laner, jungler, bot laneres (adc και support) και ένα top-laner. Όλοι τους πρέπει να συνεργαστούν, να επικοινωνήσουν και να ξέρουν πότε να τσακωθούν. Ο στόχος είναι να καταστρέψουν τον κύριο στόχο, το "Nexus", αλλά οι ομάδες πρέπει να καταστρέψουν πύργους στην πορεία για να φτάσουν στο τελικό στάδιο.

Η δημοτικότητα των παιχνιδιών MOBA έχει αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου, επειδή παρέχουν ένα εύκολο σημείο εισόδου σε παιχνίδια στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο. Χάρη στους απλούς κανόνες και το γρήγορο παιχνίδι τους, έχουν επίσης υψηλή αφοσίωση παικτών. Υπάρχουν πολλά ηλεκτρονικά παιχνίδια MOBA eSports, αλλά τα πιο δημοφιλή περιλαμβάνουν Dota 2, Ήρωες της Θύελλας, και Λεγεώνα των Θρύλων.

Το Dota 2 είναι το μεγαλύτερο ψηφιακό τουρνουά στον κόσμο που περιλαμβάνει ανθρώπινους παίκτες, με περισσότερους από 100 εκατομμύρια εγγεγραμμένους παίκτες παγκοσμίως. Οι τελικοί αυτής της διοργάνωσης φέρνουν ένα έπαθλο αξίας δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων και έχει ονομαστεί The International.

Το Heroes of the Storm είναι επίσης πολύ δημοφιλές στους παίκτες σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα παιχνίδι υπολογιστή που αναπτύχθηκε από την Blizzard Entertainment και κυκλοφόρησε το 2015 μετά από τεράστια επιτυχία κατά τη δοκιμή beta. Διαθέτει χαρακτήρες από διάφορα franchise της Blizzard όπως Warcraft, Overwatch, Diablo και StarCraft: Brood War.

Το League of Legends είναι ένα παιχνίδι MOBA που έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές στα eSports. Ξεκίνησε το 2009 και έκτοτε έχει γίνει ένα από τα πιο παιγμένα παιχνίδια. Από το 2022, τουλάχιστον 100 εκατομμύρια άνθρωποι παίζουν LoL κάθε μήνα.

Fighting esports παιχνίδια

Το Fighting eSports είναι ίσως το παλαιότερο είδος eSports στην αγορά. Ήδη από τη δεκαετία του 1990, τα fighting eSports παίζονταν ήδη με παίκτες που τα έβγαζαν σε υπολογιστή, Xbox ή κονσόλα Playstation. Δύο παραδείγματα δημοφιλών παιχνιδιών μάχης περιλαμβάνουν το Capcom's Σειρά Street Fighter, ο Σειρά Mortal Combat και η σειρά Fatal Fury της SNK. Τα παιχνίδια είναι παρόμοια με τα παραδοσιακά αθλήματα. Πολλοί παίκτες μπορούν να συσχετίσουν αυτά τα παιχνίδια με άλλα αθλήματα. Άλλα παιχνίδια αυτού του είδους περιλαμβάνουν Tekken, Soul Caliber και King of Fighters.

Υπάρχουν τέσσερις τύποι παιχνιδιών μάχης eSports. Περιλαμβάνουν μαχητές 2-D, μαχητές 3-D, μαχητές 5-D και μαχητές της πλατφόρμας. Τα παιχνίδια μάχης 2-D είναι τόσο απλά. είναι 2-D sprites που κυλιούνται προς τα πάνω στην οθόνη. Κάθε παιχνίδι μάχης 2-D έχει τις μοναδικές του κινήσεις, αλλά οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ίδιες τεχνικές για να νικήσουν τον αντίπαλό τους.

Τα τρισδιάστατα παιχνίδια μάχης μοιάζουν σχεδόν με το παραδοσιακό ποδόσφαιρο ενώ παίζετε. Δεν υπάρχουν εμπόδια ή περιορισμοί στο πόσο μακριά μπορεί να πηδήξει ένας αθλητής πάνω από ένα γήπεδο ή πόσο βάρος μπορεί να σηκώσει. Οι μαχητές 5-D είναι οι πιο κοντινοί στα παραδοσιακά αθλήματα. Παίζονται σε ένα 2D γήπεδο, αλλά οι εικονικοί αθλητές λαμβάνουν ένα πλήρες 3D σώμα. Ο μαχητικός παίκτης μπορεί να μετακινήσει τον χαρακτήρα του πάνω, κάτω, προς τα εμπρός και προς τα πίσω από εκεί που χρειάζεται.

Προσομοιωτές αγώνων και αθλημάτων

Στο είδος των προσομοιωτών αγώνων και αθλημάτων, οι παίκτες πρέπει να είναι στο καλύτερο δυνατό σε διαφορετικά οχήματα ή αθλητικές ομάδες. Οι παίκτες ανταγωνίζονται μεταξύ τους σε ένα δύσκολο περιβάλλον. Τα δημοφιλή παιχνίδια αγώνων και αθλημάτων περιλαμβάνουν FIFA, NBA2K, Project Gotham Racing, Gran Turismo, Forza Motorsport και η σειρά Tiger Woods PGA Tour. Οι αγώνες δεν είναι τόσο ανταγωνιστικοί μεταξύ των οδηγών σε αυτά τα παιχνίδια όσο σε αγώνες μάχης, αλλά το στυλ αγώνων μοιάζει με τα παραδοσιακά αθλήματα κατά κάποιο τρόπο.

Οι προσομοιωτές διαθέτουν ρεαλιστικά γραφικά που μοιάζουν πολύ με πραγματικούς αγώνες και στάδια. Οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν από μια επιλογή αγωνιστικών αυτοκινήτων για να οδηγήσουν ή να αγωνιστούν σε διαφορετικά αθλητικά γεγονότα χρησιμοποιώντας ένα εικονικό γήπεδο ποδοσφαίρου.

Υπάρχουν δύο τύποι παιχνιδιών eSports προσομοίωσης: SimSport και TrackMania. Το SimSport περιλαμβάνει επαγγελματικές σειρές αγώνων όπως η σειρά FIA World Touring Car Series. Το SimSport διαθέτει επίσης μια σειρά από αθλήματα του πραγματικού κόσμου όπως F1, Nascar, MotoGP και άλλα.

Στους αγώνες TrackMania, οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν από μια σειρά οχημάτων για να οδηγήσουν σε διάφορες πίστες σε όλο τον εικονικό κόσμο. Οι παίκτες μπορούν να οδηγούν εκ περιτροπής ενώ προσπαθούν να κερδίσουν τον χρόνο του αντιπάλου τους σε μία πίστα ή να αγωνίζονται σε πολλούς αγώνες ταυτόχρονα σε διαφορετικές πίστες που περιλαμβάνουν εμπόδια όπως άλματα και σήραγγες.

Σε ποιο είδος esports είναι το καλύτερο για να στοιχηματίσετε;

Υπάρχουν πολλά παιχνίδια eSports στα οποία μπορείτε να στοιχηματίσετε. Και ενώ το καλύτερο παιχνίδι eSports για να στοιχηματίσετε μπορεί να εξαρτάται από τον παίκτη, υπάρχουν παιχνίδια eSports που αγαπούν πολλοί παίκτες. Για να επιλέξουν τα καλύτερα παιχνίδια eSports για στοιχήματα, οι παίκτες του στοιχήματος θα πρέπει να λάβουν υπόψη παράγοντες όπως η συνολική δημοτικότητα του παιχνιδιού, το ελάχιστο και μέγιστο ποντάρισμα, το επίπεδο δεξιοτήτων που απαιτείται για να κερδίσεις και η δομή του.

Τούτου λεχθέντος, μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια eSports στα οποία μπορείτε να στοιχηματίσετε περιλαμβάνουν:

Overwatch

Αυτό το παιχνίδι έχει περιγραφεί ως "ένας συνδυασμός Pong και "Call of Duty." Ο στόχος είναι να καταστρέψετε τη βάση των αντιπάλων ενώ υπερασπίζεστε τη δική σας." Με τους απλούς κανόνες, το εύκολο παιχνίδι και τη γρήγορη δράση, Overwatch γίνεται γρήγορα ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια eSports.

Dota 2

Αυτή είναι μια διαδικτυακή αρένα μάχης (ή MOBA) που παίζεται μεταξύ δύο ομάδων με πέντε παίκτες σε κάθε πλευρά (σε αντίθεση με τρεις στο League of Legends). Οι παίκτες του στοιχήματος μπορούν να επιλέξουν να στοιχηματίσουν στις καλύτερες ομάδες Dota 2 ή στους καλύτερους παίκτες Dota 2, μεταξύ άλλων στοιχηματικών αγορών.

Counter-Strike: Global Offensive

Αυτό είναι ένα παιχνίδι shooter πρώτου προσώπου που παίζεται σε ομάδες τρομοκρατών και αντιτρομοκρατών. Το παιχνίδι είναι εξαιρετικό για στοιχήματα λόγω της τεράστιας κοινότητας, της ευκολονόητης φύσης του και της ποικιλίας των διαθέσιμων επιλογών στοιχήματος.

About the author
Dimitris Vasiliou
Dimitris Vasiliou
Σχετικά με

Ο Δημήτρης, με ρίζες από την Κέρκυρα και ειδικευμένη γνώση από την Αθήνα, αναδεικνύει τα πρότυπα του διαδικτυακού περιεχομένου καζίνο για τους Έλληνες. Συνδυάζοντας τον εγγενή του ζήλο για τα παιχνίδια με βαθιές τοπικές γνώσεις, προσφέρει μια μοναδική ελληνική αφή στον ψηφιακό κόσμο του καζίνο.

Send email
More posts by Dimitris Vasiliou