Χώρες

Καθώς οι μεγάλες αγορές αγκαλιάζουν τον αθλητικό τζόγο σε όλο τον κόσμο, ο τζόγος μέσω esports παραμένει παράνομος σε πολλούς τομείς. Τόσο τα esports όσο και τα αθλητικά στοιχήματα είναι παρόμοια στη διαδικασία στοιχηματισμού και τις αποδόσεις. Ωστόσο, η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο είναι η συμμετοχή ανηλίκων στα esports. Τα στοιχήματα στα esports ήταν παραδοσιακά παράνομα στις περισσότερες περιοχές, εν μέρει λόγω των νεαρών παικτών που συρρέουν μαζικά σε παιχνίδια esports.

Τα διοικητικά όργανα διστάζουν να επιτρέψουν τον τζόγο σε οποιοδήποτε άθλημα που περιλαμβάνει τη συμμετοχή ανηλίκων. Οι απαγορεύσεις στα τυχερά παιχνίδια esports έχουν οδηγήσει σε παράνομες αγορές, οι οποίες συχνά περιέχουν στημένους αγώνες και παράνομο τζόγο ανηλίκων. Τα βιντεοπαιχνίδια συνεχίζουν να προσελκύουν νέους παίκτες, οδηγώντας πολλούς δήμους και πολιτειακές κυβερνήσεις να τραβήξουν τη γραμμή κατά της νομιμοποίησης των στοιχημάτων στα αποτελέσματα των esports.

Γερμανία
de flag

Γερμανία

Η είσοδος των esports στη βιομηχανία του στοιχήματος έχει προκαλέσει μια εντελώς νέα τρέλα στη γερμανική στοιχηματική σκηνή. Παιχνίδια όπως τα FIFA, PES, Call of Duty, PuBG, Dota 2 και League of Legends γίνονται δημοφιλή παιχνίδια σε αθλητικά βιβλία που λειτουργούν στη Γερμανία.

Εμφάνιση περισσότερων
Τουρκία

Στην Τουρκία, τα στοιχήματα είναι πολύ περιορισμένα. Αλλά εκτός από αυτό, οι Τούρκοι συνεχίζουν να παίζουν διακριτικά στο διαδίκτυο. Τα διαδικτυακά στοιχήματα esports έχουν προσελκύσει αυξανόμενη προσοχή τα τελευταία χρόνια καθώς η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών συνεχίζει να αναπτύσσεται. Οι αναλογίες διανομής εσόδων από τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα χειριστών και εμπόρων βελτιώνονται καθώς εισάγονται νέα και μοναδικά παιχνίδια και δραστηριότητες στοιχήματος. Οι παίκτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να ερευνούν για να αποφύγουν τη σύγκρουση με την υπηρεσία επιβολής της νομοθεσίας για τα στοιχήματα.

Εμφάνιση περισσότερων
Ηνωμένο Βασίλειο

Οι λάτρεις των esports χρησιμοποιούν εξυπνάδα και ευφυΐα για να στοιχηματίσουν με τους νικητές στη δράση στοιχηματισμού υψηλών στοιχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το στοίχημα σε ηλεκτρονικά αθλήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο (Ηνωμένο Βασίλειο) δεν είναι μόνο νόμιμο. είναι πολύ δημοφιλές στους λάτρεις των σπορ. Στην πραγματικότητα, μερικές από τις μεγαλύτερες επωνυμίες της βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών πηδούν στο δυναμικό, καθώς τα στοιχήματα esports στο Ηνωμένο Βασίλειο επεκτείνονται σε απήχηση και δημοτικότητα.

Εμφάνιση περισσότερων
Αλβανία

Η Αλβανία είναι μια μικρή χώρα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με έκταση 28.748 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Συνορεύει με το Κοσσυφοπέδιο, το Μαυροβούνιο, τη Βόρεια Μακεδονία και την Ελλάδα. Η πρωτεύουσα της Αλβανίας είναι γνωστή ως Τίρανα, με πληθυσμό περίπου 3 εκατομμυρίων ανθρώπων. Οι στατιστικές δείχνουν ότι, σε κάποιο σημείο, περισσότερο από το ήμισυ του ενήλικου πληθυσμού έχει ασχοληθεί με τυχερά παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αθλητικών στοιχημάτων (eSports). Αυτό συμβαίνει παρά όλους τους νομικούς περιορισμούς στα στοιχήματα και άλλες μορφές τυχερών παιχνιδιών στη χώρα.

Εμφάνιση περισσότερων
Jun-ho Kim
ExpertJun-ho KimExpert
LocaliserDimitris VasiliouLocaliser
Νομικά στοιχήματα eSports

Νομικά στοιχήματα eSports

Οι παίκτες του στοιχήματος μπορούν νόμιμα στοίχημα σε στοιχήματα esports σε εγκεκριμένα αθλητικά βιβλία στη συγκεκριμένη περιοχή που το άτομο τοποθετεί στοιχήματα. Όπως τα αθλήματα, τα esports έχουν τουρνουά και αγώνες υψηλού επιπέδου καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Μια φρενίτιδα δημοτικότητας τροφοδοτεί την εκτεταμένη ανάπτυξη στην αγορά των esports, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει την αγορά ταινιών σε έσοδα την επόμενη δεκαετία.

Για αυτόν τον λόγο, περισσότεροι παίκτες στοιχηματισμού βάζουν στοιχήματα στα esports από ποτέ. Λόγω της συμμετοχής ανηλίκων στα ηλεκτρονικά αθλήματα, οι πολιτειακές και εθνικές κυβερνήσεις διερευνούν τρόπους για να αποτρέψουν τα τυχερά παιχνίδια ανηλίκων που σχετίζονται με τα τυχερά παιχνίδια.

Στις ΗΠΑ, υπάρχουν ορισμένες πολιτείες που επιτρέπουν τα ηλεκτρονικά αθλητικά στοιχήματα, όπως η Νεβάδα και το Νιου Τζέρσεϊ. Ωστόσο, άλλες πολιτείες, όπως η Ιντιάνα, έχουν ψηφίσει νόμους που απαγορεύουν συγκεκριμένα τα στοιχήματα στα ηλεκτρονικά αθλήματα, ακόμη και αθλητικό στοίχημα επιτρέπεται. Ορισμένοι παίκτες στοιχηματισμού esports στρέφονται στα στοιχήματα offshore με online αθλητικά βιβλία.

Είναι σημαντικό για τους τζογαδόρους να ερευνούν και να κατανοούν τους νόμους για τα στοιχήματα esports για να αποφύγουν την παραβίαση των τοπικών κανονισμών.

Οι εθνικοί και διεθνείς νόμοι τείνουν να στοχεύουν συγκεκριμένα τις δραστηριότητες στοιχημάτων esports, επομένως οι νόμοι που περιορίζουν μεμονωμένους παίκτες δεν είναι τόσο σαφείς. Η νομιμότητα του στοιχήματος στα esports εξαρτάται από τους τοπικούς κανονισμούς, οι οποίοι ισχύουν για να διέπουν τα ατομικά στοιχήματα esports και να προστατεύουν εκατομμύρια ανηλίκους που συμμετέχουν σε παιχνίδια σε όλο τον κόσμο.

Νομικά στοιχήματα eSports
Διεθνή τυχερά παιχνίδια eSports

Διεθνή τυχερά παιχνίδια eSports

Ωστόσο, στο Νιου Τζέρσεϊ, η πολιτεία ψήφισε ένα νομοσχέδιο, το οποίο περιορίζει τον τζόγο στα ηλεκτρονικά αθλήματα διεθνή τουρνουά όπου οι παίκτες είναι ως επί το πλείστον άνω των 18 ετών.

Καθώς τα esports συνεχίζουν να αναπτύσσονται, οι νόμοι που διέπουν τα στοιχήματα σε παίκτες, αγώνες και αγώνες πρωταθλήματος είναι πολύπλοκοι. Οι τοπικοί και εθνικοί κανονισμοί διέπουν την ικανότητα του παίκτη να έχει πρόσβαση σε νόμιμες ευκαιρίες στοιχηματισμού στην ξηρά και στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, η συνέργεια μεταξύ τυχερών παιχνιδιών και ηλεκτρονικών αθλημάτων δημιουργεί ζήτηση και οι εταιρείες στοιχημάτων στοχεύουν σε παίκτες στοιχηματισμού που ελπίζουν να αυξήσουν τα έσοδα σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, κάποιοι χορηγοί αθλητικών στοιχημάτων ομάδες esports να προσελκύσει νεότερο κοινό, το ίδιο το σενάριο που επιδιώκουν να αποφύγουν οι νομοθέτες.

Διεθνή τυχερά παιχνίδια eSports
Ποια είναι τα έθνη στα eSports;

Ποια είναι τα έθνη στα eSports;

Μέχρι το 2019, η Κίνα, η Ισπανία, ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα φιλοξένησαν όλα διεθνή τουρνουά τυχερών παιχνιδιών. Το Νιου Τζέρσεϊ ενέκρινε τα στοιχήματα βιντεοπαιχνιδιών εγκαίρως για το 2019 World Cup League of Legends τελικός αγώνας, ο οποίος περιελάμβανε περισσότερους από 4 εκατομμύρια θεατές. Σε διεθνές επίπεδο, τα τοπικά όργανα διοίκησης αξιολογούν πώς να προσεγγίσουν την αγορά στοιχημάτων esports.

Ορισμένοι νομοθέτες αντιτίθενται σθεναρά στο να επιτρέπεται στους νέους να έχουν πρόσβαση σε ευκαιρίες στοιχήματος μέσω των esports. Άλλοι ακολουθούν μια λεπτή γραμμή, ελπίζοντας να προσελκύσουν φορολογικά έσοδα από ενήλικες παίκτες και θέτοντας ορισμένους περιορισμούς για να περιορίσουν τη συμμετοχή των νέων στα στοιχήματα των esports.

Οι θεατές του Παγκοσμίου Κυπέλλου περιελάμβαναν ένα διεθνές κοινό. Ο τεράστιος αριθμός θεατών που ενδιαφέρονται για τα esports προκαλεί τον τζόγο των esports. Στην πραγματικότητα, οι bookmakers στοχεύουν στο κοινό της βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών esports. Η αγοραία αξία των στοιχημάτων esports προβλέπεται να ξεπεράσει τα 13 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025.

Οι περισσότερες κυβερνήσεις αμφισβητούν την ηθική της στόχευσης των συμμετεχόντων στα ηλεκτρονικά αθλήματα, οι οποίοι είναι ιστορικά μικρότεροι σε ηλικία, για τον τζόγο. Ωστόσο, όπως και η αθλητική αγορά, έτσι και τα καταστήματα τυχερών παιχνιδιών αναζητούν επιθετικά τρόπους για την εμπορία και την προσέλκυση νέων παικτών. Από τη διαδικτυακή διαφήμιση έως τη χορηγία διαγωνισμών, οι επιχειρήσεις esports συνεχίζουν να προσελκύουν παίκτες και να αυξάνουν την πελατειακή βάση.

Ποια είναι τα έθνη στα eSports;
Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις

Καθώς η δημοτικότητα των esports συνεχίζει να αυξάνεται, το παγκόσμιο κοινό αναζητά τρόπους συμμετοχής μέσω τυχερών παιχνιδιών ή τζόγου. Ακολουθούν μερικές απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις.

Είναι νόμιμος ο τζόγος σε αγώνες esports;

Μέχρι πρόσφατα, τα στοιχήματα βιντεοπαιχνιδιών ήταν παράνομα στις περισσότερες μεγάλες αγορές. Ο τζόγος στα Esports είναι σχετικά νέος. Οι κυβερνήσεις αρχίζουν τώρα να ρυθμίζουν τα στοιχήματα esports για να προστατεύσουν τους νέους παίκτες που συμμετέχουν σε βιντεοπαιχνίδια σε αγώνες και τουρνουά esports.

Ωστόσο, ορισμένα τοπικά, πολιτειακά και εθνικά όργανα διοίκησης σε όλο τον κόσμο επιτρέπουν τον τζόγο των esports με ορισμένες μορφές. Οι νόμοι ποικίλλουν ανάλογα με την τοποθεσία του στοιχηματιστή.

Ποιοι είναι οι ηλικιακοί περιορισμοί των eSports για τον τζόγο;

Ιστορικά, είναι παράνομο να στοιχηματίζετε σε τουρνουά, τα οποία αποτελούνται από παίκτες κάτω των 18 ετών. Ακόμη και τα στοιχήματα γενικά περιορίζονται σε παίκτες που είναι άνω των 18 ή 21 ετών, ανάλογα με τους κανονισμούς στην τοποθεσία ενός στοιχηματιστή. Ωστόσο, οι νόμοι εξελίσσονται.

Ορισμένες περιοχές επιτρέπουν κάποια επιείκεια στα στοιχήματα σε αγώνες με νεότερους συμμετέχοντες. Φυσικά, υπάρχει μια ενεργή αγορά παράνομου στοιχήματος που δεν περιορίζει το στοίχημα ανά ηλικία. Για να διατηρήσει τα νομικά όρια, ένας παίκτης πρέπει να ερευνήσει τους νόμους που διέπουν τα στοιχήματα ηλεκτρονικών αθλημάτων στον τόπο διαμονής του.

Πού μπορεί ένας στοιχηματιστής να παίξει νόμιμα στα eSports;

Οι τοπικοί νόμοι εξελίσσονται ραγδαία. Είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με την επιτροπή τζόγου μιας περιοχής για να προσδιορίσετε ποιες επίγειες ή διαδικτυακές πλατφόρμες λειτουργούν νόμιμα.

Ορισμένοι δήμοι απαγορεύουν αυστηρά τα στοιχήματα esports. Ωστόσο, υπάρχουν online αθλητικά βιβλία, τα οποία προσφέρουν τζόγο σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, αυτές οι ευκαιρίες τζόγου ψηφιακών ηλεκτρονικών σπορ ενδέχεται να μην είναι νόμιμες για κατοίκους περιοχών, οι οποίες απαγορεύουν τον τζόγο μέσω ηλεκτρονικών σπορ.

Συχνές ερωτήσεις
About the author
Jun-ho Kim
Jun-ho Kim

Ο Jun-ho Kim, ο δυναμικός μαέστρος των Esports της Νότιας Κορέας, στέκεται ως φάρος γνώσης στο EsportRanker. Συνδυάζοντας την αναλυτική ικανότητα με την έμφυτη αγάπη για τα παιχνίδια, ο Jun-ho ξετυλίγει την περίπλοκη ταπετσαρία των διαδικτυακών διαγωνισμών, διασφαλίζοντας ότι οι παίκτες παραμένουν ενημερωμένοι και εμπνευσμένοι.

Send email
More posts by Jun-ho Kim