Τα πιο δημοφιλή τουρνουά esport

Τα ηλεκτρονικά αθλήματα, συνήθως τα esports, υπάρχουν από τη δεκαετία του 1970. Ωστόσο, αυτά τα παιχνίδια απογειώθηκαν μόλις τη δεκαετία του 1990, πριν εκραγούν τη δεκαετία του 2000. Τα παιχνίδια Esports έχουν εξελιχθεί από ένα απλό χόμπι που παίζεται ανάμεσα σε φίλους σε ένα επαγγελματικό άθλημα. Στην πραγματικότητα, τα τουρνουά esports υπάρχουν τόσο καιρό όσο και τα βιντεοπαιχνίδια.

Η ομορφιά των παιχνιδιών esport ήταν πάντα ο ανταγωνισμός, με τα πρώτα τουρνουά να ήταν μικροί τοπικοί διαγωνισμοί που χρησιμοποιούσαν μια μορφή παιχνιδιού head-to-head. Τι είναι ένα τουρνουά esports; Βλέπει τους παίκτες να ανταγωνίζονται σε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι για μια καθορισμένη διάρκεια. Κάθε τουρνουά βλέπει μεμονωμένους παίκτες ή ομάδες να ανταγωνίζονται ακολουθώντας μια καλά καθορισμένη μορφή.

Η λίστα των πρωταθλημάτων ή των τουρνουά esport είναι μεγάλη, με το The International να είναι ένα από τα πιο διάσημα. Το International είναι ένα παγκόσμιο τουρνουά esports για το Dota 2 που αναπτύχθηκε και φιλοξενείται από τη Valve. Από το παρθενικό τουρνουά το 2011, το The International διεξάγεται κάθε χρόνο, εκτός από την έκδοση του 2020, η οποία ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του Coronavirus.

Εμφάνιση περισσότερων

Το 2021, ο PGL Major Stockholm γνωστός και ως PGL πραγματοποίησε το δέκατο έκτο Πρωτάθλημα Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου 2021, είκοσι τέσσερις ομάδες προκρίθηκαν για να διαγωνιστούν στο Avicii Arena μέσω της περιφερειακής κατάταξης. Με ένα έπαθλο 2.000.000 $, η διοργάνωση είναι το πρώτο Major και ένα από τα πρώτα πρωταθλήματα esport από την έναρξη της πανδημίας.

Εμφάνιση περισσότερων

Τα πρωταθλήματα τουρνουά Esport έχουν γίνει τόσο δημοφιλή στις μέρες μας. Γι' αυτό η λίστα με τα τουρνουά esports σήμερα είναι μεγάλη. Αλλά ακριβώς στην κορυφή είναι αυτά τα πρωταθλήματα eSport είναι το League of Legends World Championship. Με οικοδεσπότη την Riot Games, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα League of Legends, γνωστό απλά ως Worlds, είναι ένα ετήσιο επαγγελματικό τουρνουά που συγκεντρώνει τις καλύτερες ομάδες του League of Legends (LoL) για να διαγωνίζονται για τον τίτλο στο τέλος κάθε σεζόν.

Εμφάνιση περισσότερων

Ως ένα από τα πρώτα επαγγελματικά πρωταθλήματα esport, το Overwatch League (επίσης γνωστό ως OWL) αντιπροσωπεύει ομάδες από όλο τον κόσμο. Η Blizzard Entertainment ξεκίνησε το πρωτάθλημα το 2018 με 12 ομάδες. Αφού επεκτάθηκε σε 20 ομάδες ένα χρόνο αργότερα, το πρωτάθλημα ξεκίνησε μια σταθερή άνοδο, τροφοδοτούμενη από τη δημοτικότητα του Overwatch, ενός esports παιχνιδιού με 50 εκατομμύρια παίκτες το 2018.

Εμφάνιση περισσότερων

Η DreamHack είναι μια εταιρεία ψυχαγωγίας με έδρα τη Σουηδία. Η εταιρεία ειδικεύεται σε ανταγωνιστικές εκδηλώσεις τυχερών παιχνιδιών και ανήκει στην Modern Times Group (MTG), μια εταιρεία ψηφιακής ψυχαγωγίας με έδρα τη Στοκχόλμη. Σύμφωνα με το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες και τους Δίδυμους Γαλαξίες, είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ LAN party και υπολογιστών στον κόσμο. Αυτό (αυτό το τουρνουά) μπορεί να υπερηφανεύεται για την ταχύτερη σύνδεση στο Διαδίκτυο στον κόσμο και έχει επίσης τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Εμφάνιση περισσότερων

Υπάρχουν λίγα ηλεκτρονικά τουρνουά esport μεγαλύτερα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα PUBG. Καλωσορίζει τους κορυφαίους παίκτες του δωρεάν παιχνιδιού Battle Royale. Αυτός ο τίτλος έχει επιτύχει τεράστια επιτυχία στο κινητό. Ωστόσο, το τουρνουά παίζεται μόνο σε υπολογιστή. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι το PUBG Mobile Club Open (PMCO) προσφέρει ήδη μια πλατφόρμα για φορητές συσκευές αναπαραγωγής. Η PUBG Corporation διοργανώνει το PGC ετησίως.

Εμφάνιση περισσότερων

Οι αγώνες στα πρωταθλήματα esports αποτελούνται από μια μορφή χάρτη best-of-five. Απαιτούνται τουλάχιστον 7 παίκτες και το πολύ 10 παίκτες για κάθε ομάδα. Το Hardpoint, το Search & Destroy και το Domination είναι οι λειτουργίες τριών παιχνιδιών που χρησιμοποιούνται σε κάθε αγώνα.

Εμφάνιση περισσότερων

Το Six Invitational της Ubisoft κάνει όνομα στα παγκόσμια τουρνουά esports. Τα ετήσια επαγγελματικά διαδικτυακά τουρνουά esports Rainbow Six Siege προσελκύουν μερικά από τα καλύτερα ταλέντα gaming στον κόσμο. Με έδρα το Μόντρεαλ, όπου η Ubisoft εργάζεται για την ανάπτυξη του παιχνιδιού, το τουρνουά φιλοξενεί ομάδες που διαγωνίζονται σε ένα πρωτάθλημα που μοιάζει με Παγκόσμιο Κύπελλο.

Εμφάνιση περισσότερων

Apex Legends Global Series

Dimitris Vasiliou
WriterDimitris VasiliouWriter

Τα πιο δημοφιλή πρωταθλήματα και τουρνουά esports

Υπάρχουν διάφοροι τύποι τουρνουά gaming. Οι κανόνες και οι μορφές διαφέρουν σημαντικά, αλλά τα αντίστοιχα DNA παραμένουν σε μεγάλο βαθμό πανομοιότυπα. Κάθε είδος τουρνουά έχει σκοπό να προσελκύσει ένα συγκεκριμένο πλήθος και να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους παίκτες, τους οπαδούς, ακόμα και τους παίκτες του στοιχήματος.

Είτε πρόκειται για τοπικό πρωτάθλημα οπλισμού esports είτε για επαγγελματικό τουρνουά, οι εκδηλώσεις esports μπορούν να διαρκέσουν για λίγες ώρες ή αρκετές ημέρες, ανάλογα με τη φύση του παιχνιδιού. Τα τουρνουά χρησιμοποιούν συνήθως ένα απλό σύστημα που βλέπει τους παίκτες ή τις ομάδες να προχωρούν μετά από κάθε νίκη μέχρι να καθοριστεί ο νικητής.

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή τουρνουά esport; Όσοι στοιχηματίζουν σε τουρνουά τυχερών παιχνιδιών, οι άνθρωποι συχνά εκπλήσσονται από το πώς έχουν εξελιχθεί οι διαγωνισμοί βιντεοπαιχνιδιών τα τελευταία χρόνια, ειδικά εκείνοι που δεν δίνουν σημασία εδώ και πολύ καιρό.

Η επιτυχία που σημειώθηκε στο eαθλητικό παιχνίδι έχει σε μεγάλο βαθμό εμπνευστεί από μεγάλα πρωταθλήματα και τα τεράστια κέρδη που συνδέονται με αυτά. Τούτου λεχθέντος, εδώ είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς εκδηλώσεις esports όσον αφορά την τηλεθέαση και το έπαθλο.

The International – Dota 2

Το διεθνές είναι αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών τόσο ως προς το έπαθλο όσο και ως προς την τηλεθέαση. Ο διεθνής έχει κάθε χαρακτηριστικό ως ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα esports.

Φιλοξενείται από τη Valve, οι ιδιοκτήτες και οι κατασκευαστές του Το παιχνίδι dota 2, αυτό το τουρνουά των 18 ομάδων έχει διατηρήσει τη δημοτικότητά του στο υψηλότερο επίπεδο από το 2013. Το International είναι ένα τουρνουά με μόνο πρόσκληση, όπου οι παίκτες πρέπει να το παλέψουν σε περιφερειακά τουρνουά ή στο Dota Pro Circuit για να έχουν την ευκαιρία να λάβουν κλήση -πάνω.

Σύμφωνα με το statistica.com, αυτό το πρωτάθλημα πλήρωσε τρελά 34 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματικό έπαθλο τη σεζόν 2018/2019, με τη νικήτρια ομάδα να παίρνει πάνω από 18 εκατομμύρια δολάρια. Δυστυχώς, η σεζόν του 2020 δεν υλοποιήθηκε μετά την πανδημία COVID-19. Το έπαθλο του 2021 ανέρχεται στα 40 εκατομμύρια δολάρια πλέον.

CS: GO Major Championship

ο Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) Το Championship είναι αναμφίβολα το πιο δημοφιλές και μεγαλύτερο τουρνουά CS: GO. Αυτή η διοργάνωση περιλαμβάνει 24 ομάδες που μάχονται για το κορυφαίο έπαθλο. Η Team Astralis είναι τα τρέχοντα γεγονότα αυτού του gaming event, έχοντας κατακτήσει τα τρία τελευταία πρωταθλήματα. Το τουρνουά είχε έπαθλο $1 εκατομμυρίου τα προηγούμενα πέντε χρόνια. Ωστόσο, το πρωτάθλημα του 2021 είδε το έπαθλο να διπλασιαστεί στα 2.000.000 $.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα League of Legends

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα League of Legends (LoL) ξεκίνησε το 2011 και είναι αναμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα esports under the sun. Όπως το International, λειτουργεί από τους Riot Games που κέρδισαν το παιχνίδι. Αυτό το τουρνουά είναι αναμφίβολα το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές Λεγεώνα των Θρύλων τουρνουά παγκοσμίως.

Αυτό το τουρνουά είναι ιδιαίτερα γνωστό για τους έντονους και δραματικούς αγώνες του, με τον ανταγωνισμό να γίνεται συναισθηματικός τόσο για παίκτες όσο και για φιλάθλους. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα LoL περιλαμβάνει μερικούς από τους καλύτερους παίκτες LoL, επιλεγμένους από τοπικούς διαγωνισμούς. Τα πρωταθλήματα του 2021 που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα στην Ισλανδία είδε τον νικητή να παίρνει 2.225.000. Το φετινό έπαθλο έχει την ίδια αξία με την περσινή διοργάνωση, αλλά η διανομή δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Παγκόσμιο Κύπελλο Overwatch (OWWC)

Το OWWC είναι ένα ετήσιο τουρνουά esports που διοργανώνεται από την Blizzard Entertainment, Overwatchτου προγραμματιστή. Αυτή η διοργάνωση ξεκινά με στυλ, με τη Blizzard να επιλέγει τις 24 ισχυρότερες ομάδες παγκοσμίως με βάση τη μέση βαθμολογία δεξιοτήτων τους. Στη συνέχεια, όλες οι χώρες χωρίζονται σε ομάδες όπου ξεκινά ο διαγωνισμός.

Αυτό το παιχνίδι απολαμβάνει τεράστια απήχηση. Εδώ είναι το kicker, οι οπαδοί έχουν μια σπάνια ευκαιρία να επιλέξουν τους προπονητές της αντίστοιχης ομάδας τους. Η συμμετοχή των θαυμαστών στην επιλογή της σύνθεσης είναι αναμφίβολα ένας πολύ καλός τρόπος για να προσελκύσετε τη βάση των θαυμαστών στην εκδήλωση.

Στο παρελθόν, αυτό το πρωτάθλημα έχει προσελκύσει περισσότερους από 300.000 θεατές. Όσον αφορά το έπαθλο, η ομάδα των ΗΠΑ κέρδισε τη διοργάνωση του 2019, κερδίζοντας 90.000 $. Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 έχει οριστεί για τον Νοέμβριο του 2022, αλλά το έπαθλο έχει ακόμη ανακοινωθεί επίσημα.

Άλλα μεγάλα γεγονότα esports

Παγκόσμιο Κύπελλο FIFAe

Το FIFA είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι και ένα από τα παιχνίδια με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Το πρόσφατα ολοκληρώθηκε Πρόκληση FIFA 21 είναι το συμβάν με τις περισσότερες προβολές της EA αφού συγκέντρωσε συνολικό χρόνο παρακολούθησης ενός εκατομμυρίου ωρών. Όλη η σειρά της EA Sport είναι η κορύφωση του κύριου γεγονότος, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIFAe, το οποίο περιλαμβάνει 32 από τους καλύτερους παίκτες από όλο τον κόσμο που μάχονται για το έπαθλο των 500.000$.

Call of Duty (CoD) League

ο CoD πρωτάθλημα είναι αναμφίβολα η κορυφή του gaming Call of Dugamingrts. Αν και έχουν πραγματοποιηθεί πολλά τουρνουά CoD, το πρωτάθλημα CoD είναι σχετικά νέο, που ιδρύθηκε το 2020. Αυτή η εκδήλωση βιντεοπαιχνιδιών λαμβάνει χώρα σε αρκετούς μήνες, με τους καλύτερους παίκτες esports του κόσμου του sWorld. Η σειρά CoD του 2021 προσέφερε ένα τεράστιο χρηματικό έπαθλο 5 εκατομμυρίων δολαρίων, με τον πρωταθλητή των πλέι οφ να κερδίζει 1,2 εκατομμύρια δολάρια.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα PUBG

ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα PUBG είναι το μεγαλύτερο γεγονός στο ημερολόγιο PUBG eSports. Αυτό το διεθνές τουρνουά προσκαλεί τις καλύτερες ομάδες PUBG στον κόσμο. Η σειρά του 2021 διεξήχθη στη Νότια Κορέα και κέρδισε το κινεζικό ρόστερ NewHappy, κερδίζοντας 1,3 εκατομμύρια δολάρια. Σημειωτέον, το συνολικό χρηματικό έπαθλο για τον διαγωνισμό ήταν ελαφρώς πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια.

Electronics Sports League

ο Electronic Sports League (ESL) είναι ένας όμιλος διαφορετικών ομάδων esports που ανήκουν και λειτουργούν με το ίδιο όνομα. Το τουρνουά διεξάγεται σε τέσσερις κύριες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων:

 • ESL Play
 • Εθνικό Πρωτάθλημα ESL: Προκριματικά τουρνουά που περιορίζονται από γεωγραφικές τοποθεσίες
 • ESL Pro Tour: Μια εκδήλωση κυκλώματος με τρεις τίτλους (CS: GO, Warcraft III και StraCraft II)
 • ESL One

Από όλα τα τουρνουά του ESL, το ESL One Series έχει το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο, με περισσότερα από 12,5 εκατομμύρια δολάρια που μοιράζονται σε 60+ πρωταθλήματα esports.

Οι καλύτεροι παίκτες και οι ομάδες

Ποιοι είναι τις καλύτερες ομάδες και παίκτες esports στον κόσμο? Ποιες είναι οι καλύτερες ομάδες; Η απάντηση σε οποιαδήποτε από αυτές τις ερωτήσεις μπορεί να ήταν ένα τραβηγμένο όνειρο πριν από μια δεκαετία. Τα τελευταία χρόνια, ορισμένοι παίκτες και ομάδες έχουν καταφέρει να σταθούν ανάμεσα στο πλήθος.

Παίκτες

Με τα χρόνια, πολλοί παίκτες έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια κερδίζοντας μερικά από τα μεγαλύτερα τουρνουά και εκδηλώσεις esports. Είναι ενδιαφέρον ότι ορισμένοι παρέμειναν συνεπείς όλα αυτά τα χρόνια. Εδώ είναι μερικοί από τους καλύτερους video gamers σε όλο τον κόσμο.

 • Απατεών: Το πραγματικό όνομα, Lee, Sang Hyeok, είναι μακράν ο πιο διακεκριμένος παίκτης eSports, καθώς είναι ένα από τα δύο άτομα που έχουν κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα LoL. Έχει επίσης κερδίσει ορισμένους επαγγελματικούς τίτλους, όπως το All-Star Paris 2014, το Mid-Season Invitations το 2016 & 2017 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα IEM το 2015.
 • Παίρνω_Σωστά – Το πραγματικό όνομα, Christopher Alesund, θεωρείται ο καλύτερος παίκτης CS: GO που κοσμεί το παιχνίδι, έχοντας συγκεντρώσει πολλές κορυφαίες τοποθετήσεις σε διεθνή τουρνουά gaming.

Άλλοι παίκτες που ξεχωρίζουν περιλαμβάνουν: Λάμψη (Lee, Young Ho) και f0 ξεκούραση (Πάτρικ Λίντμπεργκ)

Της ομάδας

Ορισμένες ομάδες ήταν εξαιρετικές όλα αυτά τα χρόνια όσον αφορά τα ομαδικά αθλήματα. Εδώ είναι μερικές από τις πιο διακοσμημένες ομάδες eSports στον κόσμο.

 • Virtus.pro
 • Fnatic
 • Κακές ιδιοφυΐες
 • OG
 • Team Liquid
 • Astralis

Πώς και πού να στοιχηματίσετε σε ένα τουρνουά esports

Πώς μπορώ να στοιχηματίσω στα esports;

Αυτή η ερώτηση εμφανίζεται συχνά. Όσο κι αν υπάρχουν κάποιες διαφορές μεταξύ των esports και των παραδοσιακών αθλημάτων, δεν υπάρχουν πολλές διαφορές στα στοιχήματα. Όπως και στο αθλητικό στοίχημα, η γνώση του τουρνουά είναι το κλειδί για τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων.

Οποιοσδήποτε παίκτης στοιχηματισμού θα πρέπει να ξεκινήσει κατανοώντας το παιχνίδι πριν αρχίσει να εξερευνά το είδος ή το τουρνουά. Οι παίκτες πρέπει να ξεκινήσουν με την εξοικείωση με τους παίκτες, τις ομάδες και τη φύση του παιχνιδιού. Το στοίχημα δεν πρέπει να είναι δύσκολο. Η αρχή του στοιχήματος eSports είναι απλή: επιλέξτε μια ομάδα ή παίκτη που έχει τις καλύτερες πιθανότητες να κερδίσει τον αγώνα ή το γεγονός και αποφασίστε ποιες αποδόσεις έχουν την καλύτερη αξία.

Πού να στοιχηματίσετε στα esports;

Με πολλές εταιρείες στοιχημάτων που καλύπτουν εκδηλώσεις βιντεοπαιχνιδιών σήμερα, οι λάτρεις των eSports αναζητούν συνεχώς τα καλύτερα ηλεκτρονικά στοιχήματα για esports. Κάθε bookie είναι βέβαιο ότι θα είναι μοναδικός από κάποια άποψη.

Προτού υποκύψουν σε δελεαστικά κίνητρα και δωρεάν προσφορές χρημάτων, οι παίκτες θα πρέπει επίσης να σκάψουν βαθύτερα εξετάζοντας διάφορους παράγοντες όπως η κατάσταση αδειοδότησης, η φήμη, οι τρόποι πληρωμής, η κάλυψη των τουρνουά ηλεκτρονικών παιχνιδιών και η γκάμα των αγορών στοιχημάτων. Ουσιαστικά, οι καλύτεροι διαδικτυακοί ιστότοποι στοιχημάτων eSport θα πρέπει να είναι αυτοί που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των παικτών.

About the author
Dimitris Vasiliou
Dimitris Vasiliou
About

Ο Δημήτρης, με ρίζες από την Κέρκυρα και ειδικευμένη γνώση από την Αθήνα, αναδεικνύει τα πρότυπα του διαδικτυακού περιεχομένου καζίνο για τους Έλληνες. Συνδυάζοντας τον εγγενή του ζήλο για τα παιχνίδια με βαθιές τοπικές γνώσεις, προσφέρει μια μοναδική ελληνική αφή στον ψηφιακό κόσμο του καζίνο.

Send email
More posts by Dimitris Vasiliou