Τι είναι τα eSport Coaches και τι κάνουν;

Ειδήσεις

2022-12-22

Eddy Cheung

Εάν ενδιαφέρεστε για τα esports, μπορεί να έχετε παρατηρήσει μια ανάρτηση για έναν προπονητή σε ένα πανεπιστήμιο ή σε έναν μικρότερο οργανισμό βάσης. Μπορεί να αναρωτιέστε, "Τι είναι τα esports coaches ή τα esports coaching και γιατί είναι τόσο σημαντικά για τη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών;"

Τι είναι τα eSport Coaches και τι κάνουν;

Μια επιτυχημένη ομάδα esports έχει έναν αφοσιωμένο προπονητή που τη βοηθά να χαράξει στρατηγική, να αξιολογήσει την αντίθεση, να οικοδομήσει την ενότητα της ομάδας, να τονώσει το ηθικό, να καθοδηγήσει μεμονωμένους παίκτες και να κερδίσει τουρνουά. Για μέγιστα αποτελέσματα, οι προπονητές esports συνεργάζονται με στελέχη esports και αναλυτές esports.

Τι είναι το eSports Coaching;

Η προπόνηση στα esports περιλαμβάνει την παροχή τεχνογνωσίας, την κατάρτιση στρατηγικών και την ενίσχυση της συνοχής μεταξύ των παικτών. Ως ομάδα, πρέπει να δουλέψουν για την επικοινωνία τους, τις δεξιότητές τους στο παιχνίδι και την ικανότητα να εγκαταλείπουν προσωπικά ζητήματα και να επικεντρώνονται στην ομάδα. Πρέπει να κάνουν πράγματα για να ενισχύουν τις σχέσεις τους μεταξύ τους τακτικά.

Εδώ, θα συζητήσουμε εάν οι θέσεις προπονητών esports είναι η σωστή διαδρομή για εσάς, καθώς και τα ακριβή καθήκοντα ενός προπονητή esports, πώς αυτά τα καθήκοντα θα μπορούσαν να αλλάξουν ανάλογα με το μέγεθος της ομάδας, τον τύπο του παιχνιδιού που προπονείται, και άλλους παράγοντες.

Οι ευθύνες των προπονητών eSports

Στα eSports, η κύρια εστίαση του προπονητή είναι στην ομάδα και όχι σε μεμονωμένους παίκτες, όπως θα ήταν για έναν συμβατικό μάνατζερ. Η επιτυχία θα προκύψει από την ενισχυμένη ικανότητα των αθλητών στο γήπεδο και την εξάλειψη των μη αθλητικών στρες, όπως σωματικά προβλήματα και συναισθηματικές επιβαρύνσεις.

Ένας προπονητής esports είναι υπεύθυνος για τα ακόλουθα καθήκοντα:

  • Προσδιορίστε την κατάσταση του meta και χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες για να αναπτύξετε νικηφόρα σχέδια που χρησιμοποιούν τις ικανότητες της ομάδας σας.
  • Αυξήστε την επικοινωνία παίκτη με παίκτη. Είναι δυνατό να επιτευχθεί αυτός ο στόχος μέσω ασκήσεων συγκρότησης ομάδας και ανάλυσης του βίντεο του παιχνιδιού για να εντοπιστούν κρίσιμες περιπτώσεις κακής επικοινωνίας.
  • Χρησιμοποιήστε διάφορες τεχνικές για να διατηρήσετε τη διάθεση της ομάδας σας και να της δώσετε μια νοοτροπία νικητή στο γήπεδο.
  • Εξετάστε τα προβλήματα ενός παίκτη και προσφέρετε συμβουλές σχετικά με αυτές τις ανησυχίες, ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν στο παιχνίδι τους χωρίς περισπασμούς.
  • Βεβαιωθείτε ότι η ομάδα έχει όλα όσα χρειάζεται πριν φύγει για ένα ταξίδι. Αναφέρεται σε φανέλες παικτών, εξοπλισμό χορηγών και άλλα αντικείμενα με το λογότυπο της ομάδας.
  • Οργανώστε φιλικούς διαγωνισμούς μεταξύ των ομάδων για να τους δώσετε επιπλέον ευκαιρίες να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους.
  • Συνεργαστείτε με τους διευθυντές του συλλόγου για να καθορίσετε σε ποια τουρνουά θα συμμετάσχετε. Εάν ο προπονητής είναι υπάλληλος, βεβαιωθείτε ότι οι παίκτες των οποίων ζητείται η παραίτηση έχουν λάβει επαρκείς υπηρεσίες από την ομάδα ώστε να δικαιολογείται η αποχώρησή τους.
  • Εάν υπάρχουν, συνεργαστείτε με τους αναλυτές της ομάδας για να εξετάσετε λεπτομερή στατιστικά του παιχνιδιού και τους λογαριασμούς play-by-play για να μηδενίσετε τις πιο εμφανείς αδυναμίες της ομάδας. Οι αναλυτές της ομάδας θα συνεργαστούν επίσης με τη διοίκηση της ομάδας για να μελετήσουν τον ανταγωνισμό και να καθορίσουν πώς να προετοιμαστούν καλύτερα για τους επερχόμενους αγώνες.

Αυτή είναι μια αρκετά λεπτομερής περίληψη των καθηκόντων των προπονητών eSports, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο φόρτος εργασίας του προπονητή μπορεί να επεκταθεί ή να μειωθεί ανάλογα με το εύρος της επιχείρησης που προτείνει ο σύλλογος.

Εδώ, θα αναλύσουμε τι κάνουν οι προπονητές eSports για να τα διευκρινίσουμε.

Ανάπτυξη και Ανάλυση Στρατηγικής Ομάδας

Ως προπονητής, θα πρέπει να προσπαθείς για ένα μέγιστο ποσοστό νίκης. Με αυτόν τον τρόπο, όλοι κερδίζουν — οι σύλλογοι και οι παίκτες. Ως εκ τούτου, μία από τις μεγαλύτερες προσεγγίσεις για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η συμμετοχή ενός κορυφαίου πληρώματος με εξαιρετικές στρατηγικές.

Πάρτε για παράδειγμα το δημοφιλές MMORPG League of Legends. Υπάρχουν πάνω από 150 χαρακτήρες με δυνατότητα αναπαραγωγής, 180 κομμάτια εξοπλισμού, πέντε ρόλοι παικτών, πέντε διαδρομές ρούνων, 55.000+ μεταθέσεις ρούνων και ενημερώσεις στο παιχνίδι κάθε δύο εβδομάδες, μαζί με έναν νέο ή ενημερωμένο πρωταθλητή κάθε μήνα περίπου. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να σκεφτούμε όσον αφορά τη στρατηγική, καθώς πρέπει να αποφασίσετε για χαρακτήρες, ρούνους και κατασκευές.

Επιπλέον, υπάρχει μια γκρίζα περιοχή. Κάθε πτυχή του παιχνιδιού, από τους πρωταθλητές που επιλέχθηκαν μέχρι τα αντικείμενα που δημιουργήθηκαν μέχρι τους ρούνους, πρέπει να είναι αρκετά ευέλικτη ώστε να προσαρμοστεί στις ικανότητες της άλλης πλευράς, στις δεξιότητες του παίκτη και στις συνθήκες του παιχνιδιού. Εάν η άλλη ομάδα δεν έχει έναν βασικό πρωταθλητή ικανό να προκαλέσει μαγική ζημιά, για παράδειγμα, η ομάδα μας μπορεί να επιλέξει να τρέξει τρεις πρωταθλητές και να αλλάξει την κατασκευή μας για να βελτιώσει την παραμέληση σωματικής βλάβης (γνωστή ως πανοπλία).

Αυτή είναι μια πολύ βασική απεικόνιση του πώς οι παίκτες μπορούν να προσαρμόσουν τους μηχανικούς του παιχνιδιού. Οι πιθανές ενέργειες κάθε παίκτη στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής είναι ένα άλλο συστατικό. Η κύρια εστίαση παιχνιδιών όπως το Counter-Strike: Global Offensive και το Valorant είναι σε αυτόν τον μηχανικό.

Χρησιμοποιήστε τον χάρτη Valorant Haven ως παράδειγμα και επικεντρωθείτε στην πλευρά της επίθεσης. Οι κύριοι παράγοντες διάκρισης μεταξύ των ομάδων, εκτός από την ικανότητα των παικτών τους, είναι οι χαρακτήρες που επιλέγουν να παίξουν, τα όπλα που αγοράζουν και ο ρόλος που παίζουν αυτοί οι παράγοντες στη συνολική στρατηγική της ομάδας.

Σε ένα παιχνίδι όπως το Valorant, είναι προορισμένοι να αποτύχουν εάν η ομάδα δεν εφαρμόσει μια έξυπνη στρατηγική. Πέφτει στα χέρια του προπονητή να εφαρμόσει αυτό το σχέδιο, αφού επενδύονται λιγότερο συναισθηματικά στο παιχνίδι από ότι οι παίκτες και μπορούν να δουν τη μεγάλη εικόνα.

Αναπτύσσοντας τα δυνατά σημεία της τρέχουσας ομάδας

Με απλά λόγια, η επιτυχία ενός παίκτη σε αυτό είναι ευθέως ανάλογη με το πόσο καλά παίζει. Είναι μια κατάσταση win-win: όσο περισσότερα επιτυγχάνουν, τόσο περισσότεροι άνθρωποι συντονίζονται και τόσο περισσότερα μετρητά βγάζουν όλοι.

Ο προπονητής οργανώνει συχνά κραυγές ή τσακωμούς για να βοηθήσει τους παίκτες να γίνουν καλύτεροι. Για να δοκιμάσετε νέες τακτικές και σχέδια σε ένα περιβάλλον που μοιάζει με παιχνίδι χωρίς την πίεση του πραγματικού ανταγωνισμού, πολλά αθλήματα παρέχουν εκθεσιακά παιχνίδια ενάντια σε ομάδες παρόμοιας ποιότητας. Συχνά δεν υπάρχει διακύβευμα σε κανένα από τα αποτελέσματα αυτών των διαγωνισμών.

Η μία προειδοποίηση με τα scrims είναι ότι η άλλη πλευρά μπορεί να προβλέψει και να προετοιμαστεί για το σχέδιό σας εάν το χρησιμοποιήσετε.

Είναι ευθύνη του προπονητή να διευκολύνει την αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ των μελών της ομάδας. Οι ασκήσεις συγκρότησης ομάδας, η προσοχή στο πότε πρέπει να μιλήσει ένας κατά τα άλλα σιωπηλός παίκτης και η αναγνώριση της εμφάνισης εντάσεων μεταξύ των παικτών και η αντιμετώπισή τους πριν κλιμακωθούν είναι όλα αποτελεσματικά μέσα προς αυτόν τον σκοπό.

Ομαδική στάση και συγκέντρωση

Αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο για ανταγωνιστικές ομάδες και συμμετοχές σε τουρνουά. Σε αντίθεση με τους αγώνες, τα πονταρίσματα είναι πολύ μεγαλύτερα στα πραγματικά παιχνίδια και τα αποτελέσματα συχνά επηρεάζουν άμεσα την απόδοση επένδυσης (ROI) για τις εταιρείες που πληρώνουν τον λογαριασμό τόσο για τους παίκτες όσο και για τον προπονητή.

Εάν η ομάδα δεν μπορεί να αποδώσει επαρκώς σε αυτούς τους αγώνες, ο προπονητής μπορεί να απολυθεί, οι παίκτες να χάσουν τις αρχικές τους θέσεις και τα όργανα να μειώσουν τους μισθούς τους. Ο προπονητής έχει υποχρέωση να αποτρέψει αυτές τις ολισθήσεις από το να αναγκάσουν τους παίκτες να πετάξουν τη σκληρή δουλειά τους.

Καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Εταιρείας

Όπως με κάθε άλλη επιχείρηση, οι επαγγελματικοί οργανισμοί esports πρέπει να διασφαλίσουν ότι θα κερδίσουν κέρδη από τις επενδύσεις τους. Αυτές θα ήταν επενδύσεις με μεγαλύτερη διάρκεια και αναμενόμενα οικονομικά κέρδη για την επιχείρηση.

Φυσικά, ως προπονητής esports, θα θέλατε οι παίκτες σας να δίνουν την καλύτερη απόδοσή τους σε αγώνες, ώστε να αποκτήσουν τη μεγαλύτερη δυνατή έκθεση. Ωστόσο, ο προπονητής δίνει περιστασιακά συμβουλές κατά τη διάρκεια των λίγων διαγωνισμών στους οποίους θα συμμετέχει μια ομάδα esports. Μια ομάδα ανώτατου επιπέδου δεν θα πρέπει να σπαταλά χρόνο και χρήμα αγωνιζόμενος σε μια διοργάνωση χαμηλότερου επιπέδου, όταν μπορεί να προπονείται για έναν διαγωνισμό υψηλότερου επιπέδου.

Ή η ομάδα θα λάβει θετική δημοσιότητα σε αντάλλαγμα, οδηγώντας σε ένα ήσυχο αλλά σημαντικό πλεονέκτημα μακροπρόθεσμα σε αυτόν τον τομέα. Θα μπορούσε να είναι μια φιλανθρωπική εκδήλωση όπου οι παίκτες μπορούν να φέρουν δωρεές για τον σκοπό της επιλογής τους, και η ομάδα λαμβάνει θετικό Τύπο. Αν και ο γενικός διευθυντής και η διοίκηση της ομάδας είναι συνήθως υπεύθυνοι για αυτές τις αποφάσεις, ένας προπονητής μπορεί να συμπεριληφθεί σε τέτοιες συζητήσεις.

Τέλος, ο μισθός του προπονητή eSports πρέπει να δικαιολογείται από τα οφέλη που παρέχει στην εταιρεία. Αν δεν το κάνουμε αυτό, θα πρέπει να κάνουμε προσαρμογές στο τέλος της ομάδας μας.

Θα πρέπει να αρχίσετε να ψάχνετε για θέσεις εργασίας προπονητών eSports;

Θα πρέπει να λάβετε πολλές σκέψεις πριν αποφασίσετε εάν θα ακολουθήσετε ή όχι την προπόνηση esports. Σε αυτό το μέρος, θα εξετάσουμε γρήγορα αυτές τις σκέψεις, ώστε να αποφασίσετε εάν το να είστε προπονητής είναι η σωστή επιλογή για εσάς.

Επιταγή σεβασμού

Ο βαθμός στον οποίο τυγχάνετε του σεβασμού των άλλων παικτών είναι ζωτικής σημασίας. Αν είστε gamer και μπορείτε να εκτιμήσετε όλη τη σκληρή δουλειά που κατέβαλαν οι παίκτες, θα το αποκτήσετε. Μπορεί να το βρείτε πιο εύκολα εάν έχετε προηγούμενη εμπειρία ως ανταγωνιστικός παίκτης, ειδικά σε υψηλό επίπεδο.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά πρόσθετα στοιχεία για ένα σεβαστό άτομο. Σκεφτείτε εάν αντιμετωπίζετε τους αθλητές σας με σεβασμό, ενώ διατηρείτε τη θέση ελέγχου σας. Πρέπει να σταθείτε στη θέση σας και να υπερασπιστείτε τη θέση σας χωρίς να χάνετε την ψυχραιμία σας ή να τσακώνεστε συχνά.

Είστε έτοιμοι να θωρακίσετε την ομάδα σας από τον έξω κόσμο και να δώσετε προτεραιότητα στους παίκτες σας πάνω από οτιδήποτε άλλο; Πόσο καλά αντιλαμβάνεστε τον τελικό στόχο της ομάδας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει για να τον πετύχει;

Όλοι οι ηγέτες, αλλά κυρίως όλοι οι προπονητές, πρέπει να έχουν αυτά τα προσόντα. Οι προπονητές τόσο στα παραδοσιακά αθλήματα όσο και στα ηλεκτρονικά αθλήματα πρέπει να βρουν μια ισορροπία μεταξύ του να είναι προσιτοί και να τυγχάνουν του σεβασμού της ομάδας τους.

Στέρεη γνώση τυχερών παιχνιδιών και ανταγωνιστικού παιχνιδιού

Όπως ένας παραδοσιακός προπονητής αθλημάτων, ένας προπονητής eSports πρέπει να είναι καλά γνώστης τόσο του παιχνιδιού όσο και του ανταγωνιστικού τοπίου. Είναι δύσκολο να φανταστείς έναν προπονητή μπάσκετ που δεν είναι παθιασμένος με το παιχνίδι. Το ίδιο ισχύει και για τους προπονητές στα esports (αν και, όπως στα παραδοσιακά αθλήματα, αυτό συμβαίνει μόνο μερικές φορές για τη διοίκηση).

Ένα ακόμη πράγμα που θα χρειαστείτε είναι η εξοικείωση με τον τοπικό ανταγωνισμό. Θα μπορούσατε να παίξετε σε χαμηλότερο επίπεδο για να επωφεληθείτε από αυτό, αλλά βοηθάει. Αντίθετα, θα πρέπει να μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ανταγωνιστική σκηνή, συμπεριλαμβανομένου του εδάφους του παιχνιδιού, του συνεχώς μεταβαλλόμενου meta, των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι παίκτες και των βημάτων που πρέπει να γίνουν για να πετύχει μια ομάδα.

Η προπονητική σας αποτελεσματικότητα και η ικανότητά σας να βοηθήσετε την ομάδα σας θα βελτιωθούν εάν ακολουθήσετε τις συμβουλές από τη δεύτερη έως την τελευταία παράγραφο. Για να βρείτε μια λύση σε αυτό το πρόβλημα, θα χρειαστεί να αφιερώσετε πολύ χρόνο μαθαίνοντας για το περιβάλλον. Ωστόσο, με σκληρή δουλειά και αυτοπειθαρχία, ο καθένας μπορεί να μετακινηθεί από εντελώς αρχάριος σε υποψήφιος για μια θέση προπονητή.

Τελικές σκέψεις

Μπορεί να υποστηρίξετε ότι οι θέσεις προπόνησης eSports είναι η νέα καριέρα για τους παίκτες που θέλουν να βγάλουν τα προς το ζην κάνοντας αυτό που αγαπούν. Θυμηθείτε, ωστόσο, ότι θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο και προσπάθεια για να μπορέσετε να αποκαλείτε τον εαυτό σας προπονητή eSports και να αναλάβετε καθήκοντα προπονητή eSports. Είναι χρονοβόρα και εντατική. Το κλειδί για να είσαι εξαιρετικός παίκτης είναι να ειδικευτείς σε μία δραστηριότητα. Παρακολουθώντας επαγγελματίες παίκτες και διαγωνισμούς esports, μπορεί να μάθετε πολλά για το meta και άλλες λεπτομέρειες του παιχνιδιού.

Ένας προπονητής esports μπορεί να βγάζει από 20.000 $ έως 152.000 $ ετησίως, επομένως είναι σαφές ότι αυτή είναι μια βιώσιμη επαγγελματική επιλογή. Εάν έχετε ό,τι χρειάζεται για να κάνετε αυτό που κάνουν οι προπονητές eSports, μπορεί να είναι μια εξαιρετική στιγμή για να ξεκινήσετε μια καριέρα ως προπονητής eSports, αν αυτό είναι κάτι που σκεφτόσασταν.

Τελευταίες ειδήσεις

Τα βασικά του στοιχήματος Fortnite
2023-03-30

Τα βασικά του στοιχήματος Fortnite

Ειδήσεις

Προωθητική ενέργεια καζίνο

22BET:Μέχρι $600
Παίξτε τώρα

18+ | Παίξτε Υπεύθυνα | Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

EnergyCasino
EnergyCasino

18+ | Παίξτε Υπεύθυνα | Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ivibet
Ivibet

18+ | Παίξτε Υπεύθυνα | Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Μην χάσετε αυτές τις προσφορές μπόνους

22BET
22BET
Τρόποι κατάθεσης
SkrillMasterCardVisaTrustlyNetellerPaysafe Card
Λάβετε το μπόνους σας22BET επισκόπηση

18+ | Παίξτε Υπεύθυνα | Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

EnergyCasino
EnergyCasino
Τρόποι κατάθεσης
BlikSkrillMasterCardVisaTrustlyNetellerPaysafe Card
Λάβετε το μπόνους σαςEnergyCasino επισκόπηση

18+ | Παίξτε Υπεύθυνα | Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ivibet
Ivibet
Τρόποι κατάθεσης
Paysafe Card
Λάβετε το μπόνους σαςIvibet επισκόπηση

18+ | Παίξτε Υπεύθυνα | Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Close