Τουρνουά

December 29, 2022

LAN ή Διαδικτυακό: Ένα Make-Or-Break για παίκτες στοιχηματισμού eSports

Dimitris Vasiliou
WriterDimitris VasiliouWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Η παγκόσμια πανδημία έφερε έκρηξη στα eSports στοιχήματα. Σταμάτησε επίσης τα τουρνουά LAN, αλλά έφερε την άνοδο των διαδικτυακών τουρνουά. Ωστόσο, τα ζωντανά τουρνουά LAN επιστρέφουν με χαλάρωση των κλειδωμάτων και τα προγράμματα ανοσοποίησης αποδεικνύονται αποτελεσματικά. 

LAN ή Διαδικτυακό: Ένα Make-Or-Break για παίκτες στοιχηματισμού eSports

Όταν τοποθετείτε στοιχήματα σε eSports, είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη εάν το εν λόγω γεγονός παίζεται διαδικτυακά ή σε τοπικό δίκτυο (LAN). Οι παίκτες που αφιερώνουν χρόνο για να διερευνήσουν τα αίτια των σκαμπανεβάσεων ενός παίκτη σε έναν δεδομένο αγώνα έχουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν τα στοιχήματά τους στο μέλλον.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα αποτελέσματα του LAN έναντι διαδικτυακά τουρνουά για στοιχήματα eSports, Συνέχισε να διαβάζεις.

LAN εναντίον διαδικτυακών τουρνουά: Ποια είναι η διαφορά;

Αρχικά, πρέπει να προσδιορίσουμε τι εννοούμε όταν συζητάμε για τοπικό δίκτυο ή διαδικτυακά τουρνουά. Τα παιχνίδια τοπικού δικτύου (LAN) εμφανίζονται μεταξύ ατόμων που βρίσκονται φυσικά στην ίδια τοποθεσία αντί για απομακρυσμένα μέσω Διαδικτύου.

Τα περισσότερα LAN πραγματοποιούνται σε στάδια και μεταδίδονται ζωντανά σε ιστότοπους όπως το Twitch και το YouTube. Δεν είναι μόνο η ατμόσφαιρα διαφορετική, αλλά και τα καθίσματα, το τραπέζι, ο χώρος και ο χώρος.

Κατά τη διάρκεια ενός διαδικτυακού διαγωνισμού, οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να συνδεθούν με έναν διακομιστή σε άλλο μέρος. Οι παίκτες είναι διασκορπισμένοι φυσικά και γεωγραφικά, που σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιούν τους δικούς τους υπολογιστές και τις συνδέσεις τους στο διαδίκτυο στο σπίτι.

Κατά τη διάρκεια αυτών των τουρνουά, οι παίκτες του στοιχήματος μπορεί να είναι βέβαιοι ότι οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν ένα setup με το οποίο είναι εξοικειωμένοι και που θα μεγιστοποιήσουν την απόδοση. Αντίθετα, οι παίκτες δεν θα έχουν λόγο στις ρυθμίσεις τους κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων LAN και θα έχουν να κάνουν με οποιονδήποτε εξοπλισμό παρέχεται.

Το στοίχημα σε ένα τουρνουά LAN eSports απαιτεί να ληφθούν υπόψη τα επίπεδα δεξιοτήτων των παικτών και η κλίμακα του γεγονότος, τα ταξιδιωτικά logistics, η πίεση, η ικανότητα των παικτών να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού και η δυνατότητα πλεονεκτήματος εντός έδρας.

Αν και είναι αλήθεια ότι οι παίκτες μπορούν να διαγωνιστούν σε διαδικτυακά τουρνουά e-Sports από την άνεση του σπιτιού τους, εξακολουθούν να πρέπει να αντιμετωπίζουν προβλήματα καθυστέρησης διακομιστή ή "ping" (η διάρκεια που απαιτείται για τη μετάδοση δεδομένων στον διακομιστή και πίσω) , το οποίο μπορεί να είναι ιδιαίτερα προβληματικό ανάλογα με τις σχετικές τοποθεσίες των μελών της ομάδας και του διακομιστή.

Ping: Ο κύριος παράγοντας που ξεχωρίζει το LAN έναντι των διαδικτυακών τουρνουά

Το "Ping" είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται στα διαδικτυακά παιχνίδια για να υποδείξει το χρόνο που χρειάζεται για να αντικατοπτριστούν οι ενέργειες ενός παίκτη στην απάντηση του διακομιστή. Ο όρος "καθυστέρηση" αναφέρεται σε μια απότομη αύξηση ή απότομη αύξηση του χρόνου που χρειάζεται για να ληφθεί και να υποβληθεί σε επεξεργασία μια εντολή που εκδόθηκε από τον εξοπλισμό σας από τον διακομιστή του παιχνιδιού ή για μια εντολή που εκδόθηκε από τον διακομιστή να αναγνωριστεί από τη συσκευή σας. Ονομάζεται "ping" και το χαμηλό ping συνεπάγεται λιγότερη καθυστέρηση και πιο ρευστή εμπειρία παιχνιδιού.

Η μονάδα χρόνου που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση ενός ping είναι το χιλιοστό του δευτερολέπτου (συντομογραφία "ms"). Σε γενικές γραμμές, ένα ping 15 χιλιοστών του δευτερολέπτου ή λιγότερο είναι εξαιρετικό, 15 έως 45 χιλιοστά του δευτερολέπτου είναι υπέροχο και 45 έως 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου είναι ανεκτό. Τα ping άνω των 100 ms μπορεί να είναι δύσκολο να παίξετε, ενώ τα ping άνω των 250 ms συνήθως δεν μπορούν να παιχτούν.

Ανάλογα με το επίπεδο δεξιοτήτων του παίκτη και το παιχνίδι που παίζεται, αυτά τα ping μπορεί να είναι ή να μην μπορούν να παίξουν. Παιχνίδια όπως τα Massive Online Battle Arenas (MOBA) και τα shooters πρώτου προσώπου (FPS) είναι ευάλωτα στο ping, με τους περισσότερους παίκτες να αναφέρουν το πρόβλημα μεταξύ 50 και 90 χιλιοστών του δευτερολέπτου. Τα διαδικτυακά παιχνίδια ρόλων (MMOs) και τα παιχνίδια στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο (RTS) είναι πιο επιεικά για μεγαλύτερα ping, ενώ τα παιχνίδια με turn-based μετά βίας το παρατηρούν.

Πόσο σημαντικό είναι το Ping στο ανταγωνιστικό παιχνίδι;

Σε ανταγωνιστικά παιχνίδια, το ping παίζει συχνά μεγαλύτερο ρόλο από ό,τι για τους περιστασιακούς παίκτες. Τα περισσότερα μεγάλα επαγγελματικά τουρνουά esports πραγματοποιούνται σε κέντρα LAN για τη μείωση των επιπτώσεων της καθυστέρησης. Είναι ένας καλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι οι προσπάθειες των παικτών, όχι η ταχύτητα του δικτύου, καθορίζουν το αποτέλεσμα του παιχνιδιού.

Δημιουργία στρατηγικής στοιχηματισμού eSports με βάση το LAN έναντι των διαδικτυακών τουρνουά

Ακολουθούν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν χτίζετε τη στρατηγική σας για στοιχήματα στα esports με βάση το αν το αγαπημένο σας παιχνίδι eSports διοργανώνει τουρνουά LAN ή διαδικτυακά.

Γνωρίζοντας τις προτιμήσεις του παίκτη

Οι προτιμήσεις ενός παίκτη για διάφορα γεγονότα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το άτομο. Τα διαδικτυακά τουρνουά eSports επιτρέπουν στους παίκτες να ανταγωνιστούν από την άνεση του σπιτιού τους ή από ένα οικείο περιβάλλον ομάδας.

Αντίθετα, ένας παίκτης πρέπει να συνηθίσει το περιβάλλον και τον εξοπλισμό σε μια εκδήλωση LAN. Τα προβλήματα του προγράμματος οδήγησης από τη μετατόπιση υλικού σε διάφορες συσκευές αποτελούν τακτική ανησυχία όταν χειρίζεστε άλλο σύστημα, ειδικά σε παιχνίδια όπως το CS: GO, όπου η τέλεια στόχευση μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ νίκης και ήττας.

Ενώ το να παίζει κανείς στην άνεση του σπιτιού του έχει πολλά πλεονεκτήματα, διατρέχει επίσης τον κίνδυνο να προκαλέσει τον παίκτη να χάσει τη συγκέντρωση του και να παίξει κάτω από τις δυνατότητές του. Ως αθλητής, μπορεί να διαπιστώσετε ότι το να παίζετε μπροστά σε ένα δυνατό, ενθουσιώδες πλήθος ενισχύει την ορμή και την αποφασιστικότητά σας.

Αξιολογήστε προηγούμενες επιδόσεις

Η ικανότητα μιας ομάδας να επικοινωνεί σε ένα τουρνουά LAN μπορεί να παρεμποδιστεί από το μεγάλο μέγεθος του κόσμου και τα επακόλουθα επίπεδα θορύβου. Ενώ οι παίκτες μπορούν να δουν ο ένας τις οθόνες του άλλου, η αποτελεσματική ομαδική εργασία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη λεκτική επικοινωνία. Ως εκ τούτου, οι σοβαροί παίκτες συχνά διερευνούν την εθνικότητα μιας ομάδας πριν από μια εκδήλωση LAN.

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι παίκτες στο μια ομάδα ηλεκτρονικών αθλημάτων μικτής εθνικότητας δεν θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους στη μητρική τους γλώσσα, μπορεί να βρίσκονται σε μεγαλύτερη μειονεκτική θέση. Παρόλο που τέτοιες ομάδες είναι γνωστές στο Dota 2, διατίθενται περίπτερα σε μεγάλους διαγωνισμούς όπως το The International για να μετριαστούν οι επιπτώσεις του θορύβου των θεατών.

Κατανοήστε την πίεση του πλήθους

Τα μεγέθη του πλήθους ποικίλλουν ανάλογα με την εκδήλωση. Σε το League of Legends, για παράδειγμα, η κανονική σεζόν κάθε πρωταθλήματος παίζεται μέσω LAN, αν και σε ένα σχετικά περιορισμένο κοινό σε ένα στούντιο. Οι μεγαλύτερες αρένες μπορούν να φιλοξενήσουν τα πλήθη που αναμένεται να παρευρεθούν στους Τελικούς του Κόσμου.

Περιστασιακά, μια λιγότερο ταλαντούχα ομάδα μπορεί να κερδίσει μια εκδήλωση LAN παίζοντας απλώς το συνηθισμένο της παιχνίδι και μην αφήνοντας την πίεση να τους φτάσει. Δεν μπορούν όλοι να αποδώσουν τα μέγιστα κάτω από τον έντονο έλεγχο ενός ζωντανού κοινού, αλλά ορισμένοι αθλητές ευδοκιμούν κάτω από το βάρος ενός τέτοιου περιβάλλοντος.

Λάθη και Ψυχικό Σθένος

Κάθε παίκτης αισθάνεται πίεση όταν συμμετέχει σε ανταγωνιστικά esports, αλλά όλοι ανταποκρίνονται σε αυτό διαφορετικά. Μερικοί παίκτες μπορεί να διαπιστώσουν ότι η ρύθμιση του παιχνιδιού είναι μια σημαντική απόσπαση της προσοχής, παρατείνοντας τα αποτελέσματα των σφαλμάτων που διαφορετικά θα ξεχνούνταν μετά από λίγα λεπτά.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την πιθανή απόκριση ενός παίκτη σε μια δύσκολη κατάσταση, αναλύοντας τα δεδομένα απόδοσής του αφού έχει κάνει ένα κρίσιμο σφάλμα. Λάβετε υπόψη σας αυτό όταν τοποθετείτε στοιχήματα σε τουρνουά eSports LAN, όπου τα πονταρίσματα είναι υψηλότερα και το ψυχικό σθένος ενός παίκτη μπορεί να δοκιμαστεί από ένα χαμένο σουτ ή ένα αποτυχημένο γκάνκ.

Λαμβάνοντας υπόψη την τοποθεσία και τα ταξίδια

Οι σοβαροί παίκτες στα esports θα επηρεάσουν ήδη την επιρροή του ταξιδιού στην απόδοση μιας ομάδας σε μια εκδήλωση. Δεδομένου ότι το jet lag μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την απόδοση ενός παίκτη και, κατ' επέκταση, τις πιθανότητες επιτυχίας της ομάδας σε έναν αγώνα, πολλές ομάδες λαμβάνουν τώρα μέτρα για να εξασφαλίσουν ότι τα μέλη τους έχουν επαρκή χρόνο για να αναρρώσουν από τις επιπτώσεις των μεγάλων αποστάσεων.

Κάνοντας μια σύντομη έρευνα σχετικά με την τοποθεσία μιας εκδήλωσης LAN και τη σύγκρισή της με την περιοχή κατοικίας των συμμετεχόντων ή με προηγούμενες τοποθεσίες διαγωνισμών μπορεί να αποφέρει χρήσιμες πληροφορίες. 

Πριν στοιχηματίσουν, οι παίκτες θα πρέπει να λάβουν υπόψη παράγοντες όπως η εξοικείωση του παίκτη με την τοπική κουλτούρα, τη γλώσσα και την κουζίνα.

Αν και μπορεί να είναι λιγότερο ορατό στα esports, τα στατιστικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι οι ομάδες που έχουν καλύτερο επίπεδο όταν αγωνίζονται στην πατρίδα τους απολαμβάνουν ένα μικρό πλεονέκτημα. Οι γηπεδούχοι έχουν το πλεονέκτημα εντός έδρας, αφού δεν χρειάζεται να ταξιδέψουν τόσο μακριά και το κοινό τους επευφημεί. Οι αντίπαλοί τους πρέπει να αντιμετωπίσουν την εχθρότητα του πλήθους, πιθανώς την απάθεια, που μπορεί να αποθαρρύνει και να καταστρέφει το ηθικό.

Τελικές σκέψεις

Αυτό το άρθρο εξηγεί γιατί είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ποιοι παίκτες είναι πιο πιθανό να κερδίσουν σε ποια γεγονότα και πώς αυτή η γνώση μπορεί να καθοδηγήσει τη στρατηγική στοιχηματισμού σας. Πολλοί παίκτες στοιχηματισμού esports κάνουν το λάθος να υποθέσουν ότι οι επιδόσεις των ομάδων σε LAN ή διαδικτυακά τουρνουά είναι πανομοιότυπες. Έχοντας κατά νου τις προηγούμενες πληροφορίες και κάνοντας κάποια προκαταρκτική έρευνα, μπορεί να αποφύγετε αυτήν την παγίδα και να δώσετε στον εαυτό σας περισσότερες πιθανότητες να ξεπεράσετε τις πιθανότητες.

About the author
Dimitris Vasiliou
Dimitris Vasiliou
About

Ο Δημήτρης, με ρίζες από την Κέρκυρα και ειδικευμένη γνώση από την Αθήνα, αναδεικνύει τα πρότυπα του διαδικτυακού περιεχομένου καζίνο για τους Έλληνες. Συνδυάζοντας τον εγγενή του ζήλο για τα παιχνίδια με βαθιές τοπικές γνώσεις, προσφέρει μια μοναδική ελληνική αφή στον ψηφιακό κόσμο του καζίνο.

Send email
More posts by Dimitris Vasiliou
undefined is not available in your country. Please try:

Τελευταίες ειδήσεις

Το δεύτερο μισό της σεζόν ALGS 2024: Μια βαθιά κατάδυση στο φαινόμενο των Esports
2024-06-02

Το δεύτερο μισό της σεζόν ALGS 2024: Μια βαθιά κατάδυση στο φαινόμενο των Esports

Ειδήσεις