Ειδήσεις

November 1, 2023

Gen.G vs BLG: Clash of Titans στους προημιτελικούς του LoL Worlds

Liam Fletcher
WriterLiam FletcherWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher
LocaliserDimitris VasiliouLocaliser

Μόνο 8 ομάδες έχουν απομείνει στο League of Legends Worlds Championship και με το πρώτο ελβετικό στάδιο να έχει ολοκληρωθεί, τα πράγματα θα ζεσταθούν περισσότερο από ποτέ στους προημιτελικούς. Ο Gen.G, ο οποίος έμεινε αήττητος μέχρι στιγμής, θα αντιμετωπίσει τον Κινέζο #2 BLG, σε έναν επαναληπτικό αγώνα από την MSI νωρίτερα φέτος. Θα πάρει η Gen.G εκδίκηση ή θα αποδείξει η BLG ότι είναι πιο δυνατή;

Gen.G vs BLG: Clash of Titans στους προημιτελικούς του LoL Worlds

Ας σπάσουμε τις δύο ομάδες, την πορεία τους προς τη νίκη και ας ορίσουμε τις προσδοκίες μας για τον αγώνα.

Η εξέλιξη του Gen.G όλο το Καλοκαίρι

Παρόλο που ο Gen.G ήταν ο πρώτος σπόρος από το LCK, πολλοί δεν πίστευαν ότι θα ήταν κυρίαρχη δύναμη στο Worlds, λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη επίδοσή τους στο MSI όπου τερμάτισαν τέταρτοι. Γρήγορα απέδειξαν σε όλους ότι έκαναν λάθος, παίρνοντας ένα γρήγορο 3-0 κερδίζοντας ομάδες όπως η T1 και η G2.

Τούτου λεχθέντος, πρέπει ακόμα να αντιμετωπίσουν τις ομάδες του LPL, και καθώς και οι τέσσερις περνούν από την Ελβετική Σκηνή, ήταν βέβαιο ότι ο Gen.G θα αντιμετωπίσει έναν από αυτούς.

Η BLG είναι ένας οικείος αντίπαλος με τον οποίο έπαιξαν στο MSI και έχασαν στην ομάδα των πλέι οφ. Ένα γρήγορο 3-0 έδειξε ότι το LPL ήταν πολύ πιο δυνατό εκείνη την περίοδο. Η κορεατική ομάδα, ωστόσο, φαίνεται να έχει εξελιχθεί σε όλη τη διάρκεια του Summer Split, πηδώντας σε μια μεγάλη αναπτυσσόμενη τροχιά.

Όχι μόνο η ομάδα είναι πολύ ξεκάθαρη στο να παίζει το συνολικό παιχνίδι macro, αλλά ακόμη και οι παίκτες κάνουν λιγότερα μηχανικά λάθη. Η μεγαλύτερη αδυναμία του Gen.G στο πρώτο μισό της σεζόν ήταν ο Doran, ο οποίος έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης σε μια μεταφορά με προσανατολισμό στην κορυφή της λωρίδας. Αν και υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες επιλογές μεταφοράς, είναι πολύ καλύτερος στη σταθεροποίηση της λωρίδας. Επιπλέον, βελτιώθηκε επίσης πολύ, και με τους άλλους τέσσερις παίκτες να παίζουν ήδη κοντά στο υψηλό επίπεδο, αυτή η σύνθεση του Gen.G είναι τρομακτική στο Worlds.

Θα βασιστεί η BLG στο GigaBIN;

Από την άλλη πλευρά, οι BLG έχουν υποχωρήσει ελαφρώς σε σύγκριση με το πώς ήταν στην MSI. Όχι σε μηχανικό επίπεδο, αλλά ο συντονισμός τους φαίνεται να είναι απενεργοποιημένος κατά καιρούς, δίνοντας στους εχθρούς περισσότερα ανοίγματα για εκμετάλλευση.

Ένα άλλο πράγμα είναι ότι το top Laner Bin δεν ήταν πραγματικά σε θέση να ασκήσει το ίδιο επίπεδο κυριαρχίας στην κορυφή. Νομίζω ότι αυτό οφείλεται στο ότι το top lane meta εξελίσσεται και η BLG στρέφει την προσοχή της σε ένα bot-lane carry meta με τον Elk, ο οποίος προκαλεί πάνω από το 33% της ζημιάς ολόκληρης της ομάδας.

Θα είναι συναρπαστικό να δούμε αν η BLG θα προσπαθήσει να δώσει περισσότερα περιθώρια στην κορυφαία λωρίδα της ή αν θέλει να επικεντρωθεί στο bot lane matchup. Ο Jungler Xun θα είναι βασικός σε αυτό το ματς, ειδικά καθώς θα κοντράρει κάποιον σαν τον Peanut, ο οποίος είναι γνωστός ότι ήταν ένας βοηθός σε όλη την καριέρα του.

Προβλέψεις GEN εναντίον BLG

Το φετινό Worlds μας έχει επιφυλάξει πολλές εκπλήξεις που έχουν πετάξει κάποιες από τις προσδοκίες μας εκτός τραπεζιού. Τούτου λεχθέντος, οι κατατάξεις LoL Worlds Power Rankings εξακολουθούν να είναι κάπως σχετικές και ακριβείς, ειδικά στο πρώτο μισό της βαθμολογίας.

Ο παγκόσμιος προημιτελικός μεταξύ της GEN και της BLG θα είναι δύσκολο να προβλεφθεί επειδή και οι δύο ομάδες έχουν τη δυνατότητα να νικήσουν η μία την άλλη και θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πώς θα εμφανιστούν οι δύο ομάδες την ημέρα. Με βάση αυτά που είδαμε μέχρι στιγμής και πώς είναι το συνολικό meta, μάλλον θα προτιμούσα ελαφρώς το GEN, ειδικά δεδομένου ότι θα έχουν πλευρική επιλογή στο Game 1.

Ωστόσο, η BLG θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στενά στα περισσότερα παιχνίδια της σειράς, και δεν θα εκπλαγώ αν τις δω να κερδίζουν τουλάχιστον μία νίκη στη σειρά. Το 3-1 είναι αυτό που προβλέπω, αλλά δεν θα εκπλαγώ αν πηγαίναμε στο Silver Scrapes.

About the author
Haruki Nakamura
Haruki Nakamura

Ο Haruki Nakamura, που ονομάζεται στοργικά "DataSensei" στο σύμπαν των Esports, είναι ο μόνιμος οδηγός δεδομένων του EsportRanker. Συνδυάζοντας απρόσκοπτα την αγάπη του για τα Esports με την ικανότητά του στην έρευνα, παρέχει πληροφορίες και αναλύσεις που ωθούν τη βιομηχανία προς τα εμπρός.

Send email
More posts by Haruki Nakamura

Τελευταίες ειδήσεις

Βελτιστοποιήστε το VALORANT παιχνίδι σας με αστεία σταυροδρόμια
2023-11-26

Βελτιστοποιήστε το VALORANT παιχνίδι σας με αστεία σταυροδρόμια

Ειδήσεις