Στοιχηματίστε στο Arena Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2024

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Arena, δημοφιλές AWC, είναι μια παγκόσμια εκδήλωση eSports που φιλοξενείται από την Blizzard Entertainment που έκανε το ντεμπούτο της μόλις πριν από περίπου 15 χρόνια. Αυτό το τουρνουά παρέχει στους παίκτες μια πλατφόρμα για να ανταγωνιστούν και να αποδείξουν ότι είναι οι καλύτεροι. Ο διαγωνισμός ξεκινά με παίκτες της Arena από την Ευρώπη και την Αμερική που αγωνίζονται, ελπίζοντας να αποδειχθούν στη μάχη και να κερδίσουν μια θέση στην πίστα AWC της περιοχής τους.

Οι ομάδες ξεκινούν με τη συμμετοχή στα Arena Cups, μια σειρά τουρνουά 3v3 ανοιχτά στους παίκτες. Μόνο οι καλύτεροι παίκτες (μονομάχοι) προκρίνονται για το AWC.

Dimitris Vasiliou
WriterDimitris VasiliouWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Τι είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Arena

Η εκδήλωση του 2022 είδε έναν συντριπτικό αριθμό παικτών που έχουν εγγραφεί για τον διαγωνισμό. Υπό το πρίσμα αυτό, το τουρνουά θα χρησιμοποιήσει έναν διπλό αποκλεισμό και ένα καλύτερο από πέντε, μια κίνηση που στοχεύει να δώσει σε κάθε παίκτη ίσες ευκαιρίες να ανέβει στην κορυφή. Οι προβλεπόμενες ημερομηνίες διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι οι εξής:

  • Κύπελλο 1: 18-19 Μαρτίου
  • Κύπελλο 2: 25-26 Μαρτίου
  • Κύπελλο 3: 1-3 Απριλίου
  • Κύπελλο 4: 8-10 Απριλίου

Βραβείο

Εκτός από την τιμή και τον τίτλο που αποδίδεται σε αυτό το πρωτάθλημα, οι παίκτες έχουν επίσης την ευκαιρία να κερδίσουν μεγάλα έπαθλα σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Με τα ανοιχτά κύπελλα του 2022 να βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, τα τέσσερα διαθέσιμα κύπελλα θα δουν κάθε περιοχή να λαμβάνει έως και 10.000 $ σε εβδομαδιαία έπαθλα. Οι οκτώ πρώτες ομάδες από κάθε περιοχή προκρίνονται στο σιρκουί και στους Παγκόσμιους τελικούς, όπου θα διαγωνιστούν για ένα έπαθλο 700.000 $ (διαγωνισμός του 2022).

Σχετικά με το Warcraft

World of Warcraft, απλά Warcraft, είναι ένα μαζικό διαδικτυακό παιχνίδι ρόλων για πολλούς παίκτες (MMORPG) που βλέπει χιλιάδες παίκτες να ανταγωνίζονται μεταξύ τους στη μάχη, αναλαμβάνοντας ηρωικές αποστολές και μεγάλες περιπέτειες. Το παιχνίδι έχει στηθεί σε μια χώρα της φαντασίας, όπου οι παίκτες μάχονται με διαφορετικά πλάσματα. Το Warcraft διαθέτει επίσης άλλα βασίλεια, όπου οι παίκτες έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν πότε θα συμμετάσχουν στη μάχη παίκτη εναντίον παίκτη.

Μια σύντομη ιστορία του World of Warcraft (WoW)

Κατά την κυκλοφορία της, η Blizzard Entertainment δεν σκόπευε να προσθέσει στοιχεία PvP (player-versus-player). Ωστόσο, ο προγραμματιστής πρόσθεσε γρήγορα ένα σύστημα PvP Honor που διαθέτει πεδία μάχης και Arena. Τα πεδία μάχης επέτρεπαν στις ομάδες παικτών να πολεμήσουν μεταξύ τους, ενώ η Αρένα πρόσθεσε μια ανταγωνιστική ανατροπή στο παιχνίδι.

Με τα χρόνια, η Αρένα ενισχύθηκε με νέους χάρτες, πίνακες κατάταξης και ξεχωριστές εποχές. Η ξεχωριστή εξέλιξη στην ιστορία του Warcraft έγινε το 2017 μετά την εισαγωγή του Mythic Dungeon Invitation Tournament, το οποίο αργότερα μετονομάστηκε σε Mythic Dungeon Invitational. Αυτή η νέα κίνηση είδε τους παίκτες να ανταγωνίζονται ενάντια στο περιβάλλον, υπογραμμίζοντας έτσι τη σημασία του έχοντας ομάδες που συνεργάζονται.

Πώς λειτουργεί το WoW

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το WoW eSports είναι ένα παιχνίδι μάχης 3v3. Κάθε ομάδα προσπαθεί να σκοτώσει πρώτα όλα τα μέλη της αντίπαλης πλευράς. Το παιχνίδι χαρακτηρίζεται από μια σειρά από επιθετικά και αμυντικά cooldowns. Η στρατηγική και η ομαδική εργασία είναι αναπόσπαστα στοιχεία για την επιτυχία οποιασδήποτε ομάδας, καθώς τα μέλη προσπαθούν να χτυπήσουν την κατάλληλη στιγμή για να σκοτώσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η PvP πλευρά του παιχνιδιού είναι η κύρια εστίαση των eSports. Ωστόσο, οι παίκτες του WoW μπορούν επίσης να παίξουν άλλους ανταγωνιστικούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένων των raids, του αγώνα με τον χρόνο για να νικήσουν τα αφεντικά που ελέγχονται από AI και το Mythic Dungeon Invitational.

Οι περιπέτειες και οι προκλήσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού διεγείρουν τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ παίκτη. Το WoW καθιστά δυνατή αυτή τη δέσμευση προσθέτοντας λειτουργίες συνομιλίας και ήχου για εύκολη επικοινωνία μεταξύ των παικτών. Η κοινωνική πτυχή του ανταγωνισμού σημαίνει ότι οι παίκτες δεν είναι όπως οποιοιδήποτε άλλοι χαρακτήρες στην οθόνη, αλλά παραμένουν άνθρωποι σε όλη τη διάρκεια.

Το Warcraft είχε ένα αξιοσημείωτο ταξίδι στη σκηνή των eSports. Ενώ το AWC σημειώνεται ως η κορυφή του παιχνιδιού, υπάρχουν πολλά άλλα ευχάριστα γεγονότα. Είτε πρόκειται για την κλασική πτυχή παίκτη εναντίον παίκτη είτε για τον παίκτη εναντίον του περιβάλλοντος, υπάρχουν πολλά επιφυλακτικά για τους λάτρεις των eSports.

Γιατί είναι δημοφιλές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Arena;

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Arena είναι αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα διαδικτυακά τουρνουά eSport για παίκτες του World of Warcraft. Αυτό το τουρνουά eSports βρίσκεται σε περίοπτη θέση στη λίστα των τουρνουά eSports που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή μεταξύ των παικτών που τους αρέσει Τίτλοι MOBA, όπως το περίφημο League of Legends. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ένα παιχνίδι αυτού του μεγέθους που κυκλοφορεί από τον Νοέμβριο του 2004 συνεχίζει να προσελκύει ένα αυξανόμενο κοινό μεταξύ των παικτών που στοιχηματίζουν σε τουρνουά eSport.

Η σκηνή του στοιχήματος γύρω από το AWC ανθίζει τα τελευταία χρόνια χάρη στα αυξημένα χρηματικά έπαθλα και την αυξημένη ευαισθητοποίηση των κορυφαίων παικτών και ομάδων. Αυτό κάνει το στοίχημα AWC μια κορυφαία αγορά για διαδικτυακούς ιστότοπους στοιχημάτων eSport που αναζητούν νέους πελάτες.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που κάνει το AWC ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά eSports για παίκτες είναι η απλότητά του. Το στοίχημα στο WoW AWC ουσιαστικά περιλαμβάνει τα ίδια βήματα με τα στοιχήματα σε άλλους τίτλους eSports όπως το Call of Duty ή το CS:GO. Το μόνο που χρειάζεται ένας παίκτης είναι να βρει έναν άξιο διαδικτυακός ιστότοπος στοιχημάτων eSport που καλύπτουν μεγάλα τουρνουά eSport πριν αρχίσουν να τοποθετούν στοιχήματα.

Αν και το WoW μπορεί να μην είχε σχεδιαστεί ως eSport, οι δημοφιλείς μπουκ επέλεξαν να προσθέσουν στοιχήματα WoW στις προσφορές τους, γεγονός που κάνει το WoW να καταλαμβάνει τον ίδιο χλοοτάπητα με μερικά από τα καλύτερα τουρνουά και πρωταθλήματα esports.

Οι νικήτριες ομάδες του AWC και οι μεγαλύτερες στιγμές

Η ιστορία του WoW ξεπερνά το πώς το καταλαβαίνουν οι περισσότεροι βιντεοπαιχνίδι. Από την άλλη, το AWC τροφοδοτείται κυριολεκτικά από οποιονδήποτε. Εφόσον μια ομάδα έχει ό,τι χρειάζεται για να κυριαρχήσει στα προκριματικά στάδια, θα φτάσει στο AWC.

Το Warcraft είχε το μερίδιο του από σημαντικές στιγμές στο παρελθόν. Με επώνυμους οργανισμούς, τεράστια χρηματικά έπαθλα και μεγάλη τηλεθέαση, το WoW θα κάνει τεράστια βήματα προόδου το 2022 και μετά. Η εκδήλωση έχει ήδη επικυρωθεί και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το AWC είναι εδώ για να μείνει.

Μέθοδος Μαύρο

Ο Μέθοδος Μπλακ ήταν Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην Αρένα του 2019. Η νίκη του 2019 είδε την ομάδα να εξασφαλίσει μια δεύτερη χρονιά κυριαρχίας της Method στην κατηγορία PvP. Η νίκη του 2019 τους είδε να αντιμετωπίσουν την Wildcard Gaming για δεύτερη φορά αφού τους κέρδισαν στους ανώτερους τελικούς. Αυτή η νίκη ακολούθησε την καθ' όλη τη διάρκεια της κυριαρχίας του Method Black στη σεζόν της ΕΕ.

Το Method Black μένει στην ιστορία ως οι πρώτοι πρωταθλητές της σεζόν του Warcraft AWC 2020. Η ομάδα της ΕΕ κέρδισε τους Μεγάλους Τελικούς του Κυπέλλου ΕΕ 1. Αυτή η ιστορική νίκη ήρθε μετά από έναν σκληρό αγώνα που διήρκεσε επτά παιχνίδια πριν ο Μέθοδος Μπλακ κερδίσει. Αυτή η ομάδα διευθύνεται από τον Οργανισμό Μέθοδος, ο οποίος διαχειρίζεται τη Μέθοδο Πορτοκαλί της Βόρειας Αμερικής, η οποία έχει υψηλή κατάταξη στην Αμερική.

Σύννεφο 9

Σύννεφο 9 είναι αναμφίβολα ηγετική δύναμη στο AWC. Μετά τη σχετικά σύντομη παραμονή του στο World of Warcraft Arena το 2015, το Cloud9 επέστρεψε στο τουρνουά το 2019 και έκανε γρήγορα γνωστές τις προθέσεις του. Αυτή η ομάδα της Βόρειας Αμερικής έχει κερδίσει τίτλους AWC back-to-back, τοποθετώντας τον εαυτό της ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Βόρειας Αμερικής.

Το Cloud9 ανήκει στην Cloud9 Esports, Inc., έναν οργανισμό που συμμετέχει ενεργά σε πολλά πρωταθλήματα eSport όλα αυτά τα χρόνια, καθιστώντας το γνωστό όνομα μεταξύ των παικτών που στοιχηματίζουν σε τουρνουά eSport.

Μέθοδος Πορτοκαλί

Το Method Orange έγραψε ιστορία κερδίζοντας το AWC το 2018. Αυτή η νίκη ήρθε μετά από μια μακρά σεζόν και έναν τερματισμό στο νούμερο 1 στην περιοχή της Αμερικής. Η σεζόν του 2018 είδε το Method Orange να αποκλείει τους Ευρωπαίους ομολόγους τους. Οι τελικοί ήταν κάπως αντικλιμακτικοί αφού το Method Orange χρειάστηκε μόνο τέσσερις νίκες από τον τελικό των επτά αγώνων. Αυτή η νίκη υπογράμμισε επίσης πόσο δυνατή ήταν η ομάδα του 2018.

αλφάβητο

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα eSport Arena του 2017 πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Anaheim στη Νότια Καλιφωνία. Μια ευρωπαϊκή ομάδα, η ABC, κέρδισε αφού κέρδισε την ομάδα NA Panda Global. Αυτός ήταν αναμφίβολα ένας από αυτούς τους εύκολους τελικούς για το ABC που κέρδισε την Panda Global με 4-0.

Πού και πώς να στοιχηματίσετε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Arena;

Επιλογή ιστότοπου στοιχημάτων AWC

Τώρα που είναι σαφές ότι το AWC είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουρνουά στον κόσμο των τυχερών παιχνιδιών eSport, οι παίκτες που στοιχηματίζουν στο World of Warcraft πρέπει να περάσουν από μια μακρά λίστα διαδικτυακών στοιχημάτων eSport. Όσον αφορά την επιλογή ενός ιστότοπου στοιχημάτων eSports, οι παρακάτω υποδείξεις είναι χρήσιμες κατά την επιλογή του καλύτερου ιστότοπου στοιχημάτων AWC.

  • Η φήμη του bookmaker
  • Ποιότητα προσφερόμενων αποδόσεων
  • Διαθεσιμότητα στοιχηματικών αγορών WoW
  • Προαγωγές και κίνητρα
  • Λειτουργία ζωντανής ροής

Πώς να στοιχηματίσετε στο AWC

Το WoW διαθέτει μια σειρά από αγορές στοιχημάτων. Η μοναδική φύση του αθλήματος δίνει στους παίκτες την ευκαιρία να διασκεδάσουν πολύ με τα στοιχήματά τους. Για αρχάριους, η γνώση του World of Warcraft είναι κρίσιμη για να απολαμβάνουν οι παίκτες την εμπειρία τους στο στοίχημα. Επίσης, η γνώση του τύπου των στοιχημάτων που τοποθετούνται είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε την εμπειρία παιχνιδιού.

Η γνώση των τύπων στοιχημάτων και η δυναμική του παιχνιδιού διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στα στοιχήματα AWC. Εκτός από την αξιοπρεπή κατανόηση του παιχνιδιού, η συμμετοχή σε μια κοινότητα WoW είναι χρήσιμη για τη βελτίωση της κατανόησης του παιχνιδιού από τον παίκτη και του γεγονότος στο οικοσύστημα των eSports.

About the author
Dimitris Vasiliou
Dimitris Vasiliou
About

Ο Δημήτρης, με ρίζες από την Κέρκυρα και ειδικευμένη γνώση από την Αθήνα, αναδεικνύει τα πρότυπα του διαδικτυακού περιεχομένου καζίνο για τους Έλληνες. Συνδυάζοντας τον εγγενή του ζήλο για τα παιχνίδια με βαθιές τοπικές γνώσεις, προσφέρει μια μοναδική ελληνική αφή στον ψηφιακό κόσμο του καζίνο.

Send email
More posts by Dimitris Vasiliou