Οδηγός Esports Betting: Fantasy Betting για αρχάριους

Τα στοιχήματα φαντασίας έχουν εκραγεί στη σκηνή των διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών λόγω της συναρπαστικής και γρήγορης φύσης τους, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι λάτρεις των σπορ με γνώση των στατιστικών των παικτών και του αθλήματος, γενικά, διαθέτουν μια εγγενή ικανότητα όσον αφορά τα βασικά στοιχεία της ομάδας επιλογή — και αυτό είναι ουσιαστικά το θέμα της φαντασίας.

Με λίγα λόγια, τα αθλητικά στοιχήματα φαντασίας μπορούν να περιγραφούν ως ένα διαδικτυακό παιχνίδι δεξιοτήτων που περιλαμβάνει τον παίκτη που χτίζει μια εικονική ομάδα παικτών που συγκεντρώνει πόντους με βάση ορισμένα στατιστικά στοιχεία που σχετίζονται με το άθλημα.

Θέλετε να του δώσετε μια ευκαιρία; Ακολουθεί η αναφορά σε όλα τα βασικά στοιχεία, όπως το πώς να παίζετε φαντασία, την επιλογή ενός αξιόπιστου αθλητικού στοιχήματος, τα δημοφιλή αθλήματα για στοιχήματα και τις συμβουλές, τα κόλπα και τις στρατηγικές για να ενισχύσετε τις δυνατότητες νίκης σας.

Dimitris Vasiliou
WriterDimitris VasiliouWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Fantasy Sports Explained

Προσφέραμε μια βασική εξήγηση για τα αθλητικά στοιχήματα φαντασίας νωρίτερα και η πραγματικότητα είναι ότι είναι πραγματικά πολύ απλό. Ως παιχνίδι δεξιοτήτων, θα σας βοηθούσε να κατανοήσετε το άθλημα στο οποίο στοιχηματίζετε, αλλά ακόμη και οι αρχάριοι μπορούν να το δώσουν μαθαίνοντας μερικές από τις σχετικές τακτικές, προσαρμόζοντάς τις και αυτοσχεδιάζοντας τις αποχρώσεις του παιχνιδιού.

Το στοίχημα φαντασίας απαιτεί απλώς να συγκεντρώσετε μια ομάδα παικτών με βάση ορισμένα κριτήρια επιλογής. Στη συνέχεια, οι παίκτες σας κερδίζουν πόντους για την εικονική σας ομάδα με βάση την απόδοσή τους σε πραγματικά ζωντανά παιχνίδια και αν ο συνολικός αριθμός πόντων σας είναι ο υψηλότερος, είστε ο νικητής.

Εύκολο, σωστά;

Με παραδοσιακό αθλητικό στοίχημα, οι παίκτες στοιχηματίζουν στο αποτέλεσμα των αθλητικών γεγονότων, αλλά στα στοιχήματα φαντασίας, τοποθετείτε στοιχήματα με άλλους παίκτες που έχουν δημιουργήσει επίσης ομάδες φαντασίας και νικητής είναι αυτός του οποίου η ομάδα υπερέχει των υπολοίπων.

Να λάβει υπόψη:

Ενώ το στοίχημα φαντασίας θεωρείται παιχνίδι δεξιοτήτων, υπάρχει και ένα στοιχείο της τύχης. Οι παίκτες του στοιχήματος - ανεξάρτητα από το επίπεδο εξειδίκευσης ή ικανότητας τους - δεν έχουν ποτέ εγγυημένη νίκη. Ακόμη και με τους καλύτερους, κορυφαίους παίκτες, οι ομάδες μπορούν και χάνουν έναν αγώνα, τουρνουά, σεζόν κ.λπ. Κάποιοι τραυματισμοί συμβαίνουν και αυτά τα ατυχή, απρόβλεπτα γεγονότα επηρεάζουν αρνητικά τις πιθανότητες σας, αλλά είναι αναπόσπαστο κομμάτι και συχνά προσθέτουν την προσμονή και τον ενθουσιασμό των παιχνιδιών.

Πώς να παίξετε αθλητικά στοιχήματα φαντασίας

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να στοιχηματίσετε σε αθλητικά στοιχήματα φαντασίας, αλλά το είδος του στοιχήματος που επιλέγετε εξαρτάται από το άθλημα και το εάν συμμετέχετε σε ένα πρωτάθλημα για μια ολόκληρη σεζόν ή επιλέγετε ένα ποντάρισμα σε καθημερινά αθλήματα φαντασίας.

Οι κανόνες για τη δημιουργία ομάδων διαφέρουν επίσης ανάλογα με το άθλημα, αλλά ως επί το πλείστον, σας δίνεται ένα όριο προϋπολογισμού ή μισθού για να επιλέξετε παίκτες (ο καθένας έχει μια ετικέτα τιμής) για την ομάδα σας. Οι βαθμοί και τα συστήματα βαθμολόγησης ποικίλλουν επίσης. Για παράδειγμα, ο τρόπος με τον οποίο η ομάδα σας κερδίζει πόντους στο ποδόσφαιρο θα είναι διαφορετικός από το πώς τους κερδίζει στο μπέιζμπολ ή στο ποδόσφαιρο. Στο ποδόσφαιρο, ένας παίκτης στην ευρεία θέση του δέκτη θα μάζευε πόντους με βάση τις γιάρδες του, τα touchdowns κ.λπ., ενώ ένας ποδοσφαιριστής θα βαθμολογούσε για γκολ, πέναλτι κ.λπ.

Fantasy Leagues

Γνωρίζετε ήδη ότι τα πρωταθλήματα φαντασίας περιλαμβάνουν γενικά το παιχνίδι ενάντια σε μια άλλη ομάδα φαντασίας. Στο ποδόσφαιρο, ένας νικητής στέφεται εάν η ομάδα τους σκοράρει τους περισσότερους πόντους μεταξύ της αρχικής ενδεκάδας της, επομένως ο στόχος είναι να διαλέξετε έναν σχηματισμό που θα αποφέρει τα καλύτερα συνολικά στατιστικά, οδηγώντας σε περισσότερους πόντους και, τελικά, τον νικητή του prize pool. .

Ωστόσο, ορισμένα πρωταθλήματα δεν απονέμουν το 100% του prize pool. Αντίθετα, οι νικητές λαμβάνουν ένα ορισμένο ποσοστό από αυτό και απονέμονται μικρότερα ποσά στους επιλαχόντες.

Οι παίκτες στοιχηματισμού σε αθλήματα φαντασίας μπορούν επίσης να επιλέξουν να παίξουν μόνο εναντίον ενός μόνο αντιπάλου. Τα στοιχήματά τους θα είναι ίσα σε ποσό και ο νικητής (που αποχωρεί με το στοίχημα του αντιπάλου του) καθορίζεται από το ποια ομάδα θα σκοράρει τους περισσότερους πόντους.

Καθημερινά αθλήματα φαντασίας

Τα καθημερινά αθλήματα φαντασίας σπάνε τη μορφή πλήρους σεζόν των κλασικών πρωταθλημάτων φαντασίας σε μικρότερα, πιο γεμάτα δράση κομμάτια, όπου μπορείτε να επιλέξετε ακριβώς τους αγαπημένους σας παίκτες κάθε μέρα ή εβδομάδα. Δεν υπάρχει μεγάλη δέσμευση, επομένως δεν έχετε κολλήσει, ας πούμε, με μια κακή επιλογή παικτών (για μήνες και μήνες στο τέλος) που δεν αποφέρουν αποτελέσματα ή δεν σας κερδίζουν χρήματα.

Στα καθημερινά αθλήματα φαντασίας, οι τραυματισμοί και τα κακά ντραφτ και οι συναλλαγές δεν αποτελούν πρόβλημα όπως στην έκδοση που διαρκεί η σεζόν.

Οι τρελοί λάτρεις των σπορ και όσοι αγαπούν τα αθλήματα φαντασίας μπορούν να προσβλέπουν σε αδιάκοπη διασκέδαση και ψυχαγωγία, ενώ επιλέγουν την ακριβή αρχική ενδεκάδα ή την ομάδα της επιλογής τους. Υπάρχουν επίσης περισσότερες ευκαιρίες για να κερδίσετε επειδή οι διαγωνισμοί συνεχίζονται με συνέπεια με καθημερινά και εβδομαδιαία στοιχήματα.

Το ανώτατο όριο μισθού που θέτει ένα ορισμένο επίπεδο περιορισμού στην επιλογή σας εξακολουθεί να ισχύει, αλλά δεν εμποδίζει απαραίτητα τον έλεγχό σας. Θυμηθείτε, δεν είναι πάντα ότι οι πιο ακριβοί παίκτες είναι οι καλύτεροι — αυτό ισχύει ιδιαίτερα στα καθημερινά αθλήματα φαντασίας.

Ακολουθούν τα βήματα για να ξεκινήσετε με τα στοιχήματα φαντασίας:

1. Βρείτε ένα αξιόπιστο αθλητικό βιβλίο. Επιλέξτε έναν αξιόπιστο ιστότοπο φαντασίας ή ένα αθλητικό βιβλίο (περισσότερα για αυτό σε λίγο).

2. Εγγραφείτε ή συνδεθείτε. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό εάν είστε νέος ή απλώς συνδεθείτε.

3. Επιλέξτε ένα άθλημα φαντασίας. Πλοηγηθείτε στην καθημερινή προσφορά αθλημάτων φαντασίας και επιλέξτε αυτό για το οποίο έχετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Θα πρέπει να έχετε επαρκή γνώση του αθλήματος, καθώς και πληροφορίες για τους παίκτες, τις ομάδες και το παιχνίδι.

4. Επιλέξτε έναν τύπο παιχνιδιού. Επιλέξτε το στοίχημα ή τον τύπο παιχνιδιού σας (θα το καλύψουμε στην επόμενη ενότητα).

Επιλέγοντας έναν τύπο παιχνιδιού καθημερινής φαντασίας και μέγεθος πρωταθλήματος

Δωρεάν παιχνίδια σε ρολό

Εδώ σας συνιστούμε να ξεκινήσετε το φανταστικό σας στοιχηματικό ταξίδι. Ο κίνδυνος είναι ανύπαρκτος επειδή παίζεται δωρεάν, επομένως δεν απαιτείται κατάθεση ή στοίχημα και σας επιτρέπει να κερδίσετε πραγματικά χρήματα για να ενισχύσετε το υπόλοιπο του bankroll σας. Έχετε επίσης την επιλογή να επιλέξετε τον τύπο παιχνιδιού που προτιμάτε: Head-to-Head (H2H), Double Up (50/50) ή Εγγυημένο Prize Pool (GPP).

Head-to-Head και Double Up

Αυτοί οι τύποι παιχνιδιών σας προσφέρουν περίπου 50% πιθανότητα είτε να κερδίσετε ένα καθορισμένο ποσό μετρητών είτε να διπλασιάσετε κυριολεκτικά τα χρήματά σας. Στα παιχνίδια H2H, παίζετε εναντίον ενός μόνο αντιπάλου, ενώ 50/50 παιχνίδια απαιτούν να κερδίσετε το μισό γήπεδο. Το πλεονέκτημα αυτών των τύπων είναι ότι δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε την καλύτερη ομάδα για να κερδίσετε — αντίθετα, κοιτάξτε να δημιουργήσετε μια πιο ολοκληρωμένη ομάδα με ασφαλείς επιλογές.

Εγγυημένο Prize Pool

Αυτά τα παιχνίδια είναι ελαφρώς πιο δύσκολα, αλλά το θετικό είναι ότι τα τέλη συμμετοχής είναι χαμηλά και εάν η επιλεγμένη ομάδα σας πάει καλά, τα έπαθλα είναι συνήθως μεγάλα. Σε ένα τουρνουά GPP, αντιμετωπίζετε πολλούς άλλους παίκτες στοιχηματισμού, επομένως οι γνώσεις σας και η κατανόηση των παικτών, κ.λπ. πρέπει να είναι εξαιρετικά καλές.

Πώς να επιλέξετε τον καλύτερο ιστότοπο για στοιχήματα φαντασίας

Τα αθλητικά στοιχήματα φαντασίας δεν ταξινομούνται ως παραδοσιακά τυχερά παιχνίδια επειδή θεωρούνται περισσότερο ως παιχνίδι δεξιοτήτων παρά ως παιχνίδι τύχης ή τύχης. Όμως, ενώ η επάρκεια στο άθλημα φαντασίας που έχετε επιλέξει είναι σίγουρα σημαντική, το αποτέλεσμα δεν είναι ποτέ ξεκάθαρο γιατί ουσιαστικά βάζετε ένα στοίχημα σε ένα πραγματικό παιχνίδι που δεν έχετε κανέναν έλεγχο. Αν δεν παίζετε ένα δωρεάν παιχνίδι φαντασίας, το να τοποθετείτε οποιοδήποτε είδος στοιχήματος στα αποτελέσματα ενός παιχνιδιού σημαίνει ότι θα υπάρχει πάντα ένα επίπεδο κινδύνου.

Πριν προχωρήσουμε στο πώς να επιλέξουμε έναν ιστότοπο φαντασίας, πρέπει να τονίσουμε τη σημασία της άσκησης υπεύθυνου τζόγου. Πριν παίξετε φαντασία για πραγματικά χρήματα, ορίστε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό και μην τον ξεπεράσετε ποτέ.

Κριτήρια κατά την επιλογή ενός ιστότοπου eSports ή ενός αθλητικού βιβλίου

Ο καλύτερος ιστότοπος διαδικτυακών στοιχημάτων θα διαφέρει από άτομο σε άτομο, ανάλογα με συγκεκριμένα παιχνίδια ή τουρνουά και διαγωνισμούς στους οποίους θέλουν να στοιχηματίσουν — για πολλούς, ακόμη και τα είδη των στοιχημάτων που προσφέρονται είναι ένα σημαντικό ζήτημα. Ακολουθούν τα βασικά χαρακτηριστικά των καλών ιστότοπων eSports:

Μια αξιόπιστη άδεια

Βεβαιωθείτε ότι το αθλητικό βιβλίο που έχετε επιλέξει έχει άδεια από μια αξιόπιστη αρχή τζόγου. Μια νόμιμη άδεια σημαίνει ότι ο ιστότοπος παρακολουθείται συνεχώς και χρησιμεύει ως εγγύηση ότι το bookie λειτουργεί δίκαια και με ασφάλεια.

μέθοδοι πληρωμής

Πλοηγηθείτε στις επιλογές πληρωμής και βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τρόπους κατάθεσης και ανάληψης υποστηρίζονται.

Δωρεάν παιχνίδι

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για νέους παίκτες. Το να παίζετε δωρεάν αθλήματα φαντασίας είναι εξίσου συναρπαστικό, αλλά είναι ακίνδυνο και ένας πολύ καλός τρόπος για να κατανοήσετε σωστά το παιχνίδι πριν μπείτε με ένα στοίχημα με πραγματικά χρήματα.

Προσφορές και μπόνους

Πολλοί ιστότοποι στοιχημάτων eSports προσφέρουν σε νέους πελάτες προσφορές και μπόνους για να ξεκινήσουν το bankroll τους. Ένα μπόνους μετρητών σημαίνει ότι οι παίκτες του στοιχήματος πρέπει να ανησυχούν μόνο για την πραγματοποίηση της πρώτης τους κατάθεσης σε μεταγενέστερο στάδιο.

Υποστήριξη πελατών

Σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, είναι απαραίτητο να έχετε ένα τηλεφωνικό κέντρο, μια γραμμή βοήθειας ή μια παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που να παρέχει υπηρεσίες στους παίκτες 24/7.

Εμπειρία χρήστη

Το αθλητικό βιβλίο που επιλέγετε για αθλήματα φαντασίας θα πρέπει να έχει φανταστική διεπαφή χρήστη και να χρησιμοποιεί μόνο το καλύτερο λογισμικό από κορυφαίους παρόχους στον κλάδο.

Δημοφιλή αθλήματα φαντασίας για να στοιχηματίσετε

Ποδόσφαιρο

Το αμερικανικό ποδόσφαιρο (και ειδικότερα το NFL) κυριαρχεί στη φαντασία στις ΗΠΑ. Το διάσημο εικονικό πρωτάθλημα μπορεί να υπερηφανεύεται για μια βάση θαυμαστών με πάνω από 35 εκατομμύρια ανθρώπους, που αντιστοιχεί περίπου στο 78% των παικτών φαντασίας στη χώρα.

Ποδόσφαιρο

Το ποδόσφαιρο είναι το κορυφαίο άθλημα φαντασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο με περίπου 8 εκατομμύρια ενεργούς παίκτες φαντασίας. Η βάση των θαυμαστών συνεχίζει να αυξάνεται χάρη στην παγκόσμια δημοτικότητα του αθλήματος. Η Premier League — το μεγαλύτερο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στον κόσμο — κατέχει το επίσημο παιχνίδι φαντασίας της, το Fantasy Premier League (FPL).

Κρίκετ

Στην Ινδία, Το κρίκετ φαντασίας κατατάσσεται στην κορυφή με εκπληκτικούς ακόλουθους πάνω από 100 εκατομμύρια παίκτες. Το Πρωτάθλημα Κρίκετ IPL και Twenty20 είναι οι πρωταρχικοί εικονικοί στόχοι και οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα ακόλουθα θα ανέλθουν σε περίπου 400 εκατομμύρια την επόμενη δεκαετία περίπου.

Μπάσκετ

Το μπάσκετ είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στα καθημερινά αθλήματα φαντασίας. Οι φανατικοί του μπάσκετ δεν χορταίνονται από τη δράση, οπότε είναι λογικό η παρουσία του στα eSports να είναι επίσης τεράστια. Οι ΗΠΑ έχουν αυτήν τη στιγμή τους πιο ενεργούς χρήστες και οι συγκρούσεις μεταξύ των διαφορετικών ομάδων στο ΝΒΑ είναι το κύριο επίκεντρο της φαντασίας.

Συμβουλές και κόλπα Fantasy Betting για επιτυχία

Στοίχημα για πραγματικά χρήματα; Δώστε στον εαυτό σας ένα πλεονέκτημα στην αρένα των αθλημάτων φαντασίας με αυτές τις στρατηγικές νίκης:

Παρακολουθήστε τους παίκτες

Θα πρέπει να κατανοείτε πολύ καλά τα ψηλά και τα χαμηλά κάθε παίκτη και ο μόνος τρόπος για να παραμείνετε στην κορυφή αυτών των στατιστικών είναι να παρακολουθείτε ζωντανά παιχνίδια. Η κατανόηση της τυπικής απόδοσης ενός παίκτη θα σας βοηθήσει να προβλέψετε την ικανότητά του σε μελλοντικά παιχνίδια.

Γνωρίστε το άθλημα

Αυτό πηγαίνει χέρι-χέρι με τη γνώση της απόδοσης κάθε παίκτη. Για να διαπρέψετε και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις ευκαιρίες φαντασίας, πρέπει να είστε λάτρης του αθλήματος ή να έχετε καλή κατανόηση του παιχνιδιού.

Έχετε μια στρατηγική

Έχοντας μια στρατηγική στοιχήματος έχει να κάνει με την κατανόηση της απόδοσης των παικτών και την άριστη αντίληψη του αθλήματος γενικότερα. Το να έχετε μια κακή στρατηγική χωρίς σκέψη μπορεί να καταστρέψει τη σεζόν της φαντασίας σας πριν καν ξεκινήσει. Το ντραφτ των καλύτερων παικτών δεν σημαίνει ότι όλοι πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή. Όλα είναι θέμα ισορροπίας — και θα πρέπει πάντα να εξετάζετε το ενδεχόμενο να εξοικονομήσετε μέρος του προϋπολογισμού σας (το ανώτατο όριο μισθού για το οποίο μιλήσαμε νωρίτερα) για συναλλαγές στη μέση της σεζόν κ.λπ.

Ξεκινήστε με Λιγότερο ακριβά πρωταθλήματα

Φωνάξαμε τα πιο δημοφιλή αθλήματα πρωταθλήματος για να στοιχηματίσετε στη φαντασία, αλλά να θυμάστε ότι αυτά είναι επίσης πιο ακριβά στο παιχνίδι. Εάν είστε νέοι στα αθλητικά στοιχήματα φαντασίας, ξεκινήστε με τα φθηνότερα πρωταθλήματα για να εξοικονομήσετε χρήματα (μέχρι να είστε έτοιμοι να αυξήσετε τα πονταρίσματά σας) και να εξοικειωθείτε περισσότερο με τον τρόπο λειτουργίας των πραγμάτων.

Να περνάτε πάντα καλά

Σίγουρα, λίγη ανταγωνιστικότητα είναι εξαιρετική, αλλά στο τέλος της ημέρας, η συμμετοχή (και ακόμη και η θέαση) σε οποιοδήποτε άθλημα, πραγματικό ή εικονικό, έχει σκοπό να είναι διασκεδαστικό. Επίσης, μάθετε τα όριά σας και εξασκηθείτε στον υπεύθυνο τζόγο.

About the author
Dimitris Vasiliou
Dimitris Vasiliou
About

Ο Δημήτρης, με ρίζες από την Κέρκυρα και ειδικευμένη γνώση από την Αθήνα, αναδεικνύει τα πρότυπα του διαδικτυακού περιεχομένου καζίνο για τους Έλληνες. Συνδυάζοντας τον εγγενή του ζήλο για τα παιχνίδια με βαθιές τοπικές γνώσεις, προσφέρει μια μοναδική ελληνική αφή στον ψηφιακό κόσμο του καζίνο.

Send email
More posts by Dimitris Vasiliou

Faq

Όλα όσα χρειάζεται να μάθετε για τα καζίνο

Τι είναι το στοίχημα φαντασίας;

Το Fantasy Betting είναι ένα διαδικτυακό παιχνίδι δεξιοτήτων όπου ο παίκτης δημιουργεί μια εικονική ομάδα παικτών που συγκεντρώνουν πόντους με βάση ορισμένα στατιστικά στοιχεία που σχετίζονται με το άθλημα.

Σε ποιο άθλημα φαντασίας είναι το πιο εύκολο να στοιχηματίσετε;

Το πιο εύκολο άθλημα φαντασίας για να στοιχηματίσετε είναι αυτό που γνωρίζετε καλύτερα, γιατί θα είστε σε θέση να λαμβάνετε καλύτερες αποφάσεις και η στρατηγική σας για την επιτυχία θα υποκινείται από την κατανόηση του παιχνιδιού.

Μπορείτε να παίξετε αθλητικά στοιχήματα φαντασίας δωρεάν;

Ναι, μπορείτε να παίξετε αθλητικά στοιχήματα φαντασίας δωρεάν σε πολλούς αναγνωρισμένους και αξιόπιστους ιστότοπους στοιχημάτων eSports. Το δωρεάν παιχνίδι μειώνει τον κίνδυνο απώλειας χρημάτων και σας παρέχει επίσης την ευκαιρία να εξοικειωθείτε περισσότερο με το παιχνίδι.

Είναι το στοίχημα φαντασίας μια μορφή τζόγου;

Τα αθλητικά στοιχήματα φαντασίας δεν θεωρούνται νομικά ως παραδοσιακά τυχερά παιχνίδια επειδή θεωρούνται παιχνίδια δεξιοτεχνίας. Ωστόσο, οι παίκτες στοιχηματισμού τοποθετούν στοιχήματα με πραγματικά χρήματα, επομένως αυτό είναι λίγο γκρίζα περιοχή.