Intel Extreme Masters

Το Intel Extreme Masters είναι ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά esport στον κόσμο. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που χρηματοδοτείται από την Intel και πραγματοποιείται σε πολλές διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο. Ανήκει στην Electronic Sports League (ESL), έναν διοργανωτή esports με έδρα τη Γερμανία, ο οποίος είναι γνωστός για την ύπαρξη πολλών τουρνουά gaming υπό τη ζώνη του.

Η ιδέα για αυτό δημιουργήθηκε το 2006 αφού το ESL συνειδητοποίησε τις δυνατότητες ενός παγκόσμιου γεγονότος esports. Έλαβε κεφάλαια από την Intel και ονομάστηκε Intel Extreme Masters. Ο διαγωνισμός έχει μικρές εκδηλώσεις καθ' όλη τη διάρκεια του έτους που οδηγούν στον «Μεγάλο Τελικό» που πραγματοποιείται στο CeBIT στο Ανόβερο της Γερμανίας.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Intel Extreme Masters

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Intel Extreme Masters

Στην αρχή, είχε τουρνουά μόνο για το Counterstrike 1.6, αλλά μέχρι στιγμής, διεξάγονται τουρνουά για συνολικά 11 παιχνίδια, δύο από τα οποία είναι το Counter-Strike: Global Offensive και το StarCraft II.

Τα τουρνουά Intel Extreme Masters έχουν πραγματοποιηθεί σε πόλεις όπως το Κατοβίτσε, το Τορόντο, το Γκουανγκζού, τη Νέα Υόρκη και το Ντουμπάι. Το πιο πρόσφατο τουρνουά του Intel Extreme Masters για το Counterstrike: Global Offensive είχε ένα μεγάλο έπαθλο $100.000.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Intel Extreme Masters
Όλα για το CS: GO

Όλα για το CS: GO

Counter-Strike: Global Offensive, ή CS:GO, είναι ένα από τα esport τουρνουά Intel Extreme Masters με τις περισσότερες προβολές και παιχνίδια. Το 2020 είχε πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές. Το CS:GO είναι ένα δωρεάν παιχνίδι shooter πρώτου προσώπου (FPS) που κυκλοφόρησε το 2012.

Το αρχικό παιχνίδι Counter-Strike ήταν ένα mod του δημοφιλούς παιχνιδιού Half-life της Valve. Σήμερα, υπάρχουν τέσσερα παιχνίδια στη σειρά CS.

Αναπτύχθηκε από τη Valve και την Hidden Path Entertainment, το παιχνίδι περιλαμβάνει δύο ομάδες, τους Terrorists και τους Counter-Terrorists, που μάχονται μεταξύ τους σε διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού. Το παιχνίδι εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δημοφιλές στην κοινότητα του gaming και λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις από τη Valve.

Το 2018, η Valve εισήγαγε μια λειτουργία battle royale που ονομάζεται "Danger Zone". Υπάρχουν 9 άλλους τρόπους παιχνιδιού, με το πιο δημοφιλές να είναι το "Bomb Defusal". Το παιχνίδι έχει λάβει πολλά βραβεία στον κλάδο των esports, συμπεριλαμβανομένων των Game Awards για το 2017, το 2019 και το 2020.

Το παιχνίδι είναι το τέταρτο παιχνίδι της σειράς CS και είναι διαθέσιμο σε Windows, macOS, Xbox 360 και PS3. Από την κυκλοφορία του, η Valve έχει εισαγάγει πολλές νέες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένων νέων χαρτών, όπλων, τρόπων παιχνιδιού και επιφανειών. Το Skins βοήθησε στη δημιουργία μιας «εικονικής οικονομίας» στο παιχνίδι που τελικά είχε ως αποτέλεσμα τα στοιχήματα και τα τυχερά παιχνίδια esports.

CS:GO Esports Στοίχημα και Τουρνουά

Τα τουρνουά CS:GO που έχουν τα μεγαλύτερα έπαθλα ονομάζονται Μεγάλα Πρωταθλήματα. Ξεκίνησαν με ένα έπαθλο $250.000 USD και έχουν φτάσει στα $1.000.000 USD. Η Intel Extreme Masters κατείχε ένα από τα Counter Strike Majors από το 2008 έως το 2012, αλλά ήταν για το CS 1.6.

Πριν από την κυκλοφορία του CS:GO, το μέλλον της σειράς στη βιομηχανία των esports ήταν αβέβαιο λόγω του ότι πολλοί παίκτες σε όλο τον κόσμο δεν ήθελαν να παίξουν το CS 1.6 σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Όταν το CS:GO κυκλοφόρησε το 2012, αναβίωσε το πνεύμα των esports στην κοινότητα CS.

Ενώ η αρχική έκδοση του παιχνιδιού είχε ακόμα τις αδυναμίες της, η Valve έβγαζε συνεχώς patches για να το βελτιώσει. Το πρώτο Πρωτάθλημα CS:GO Major χρηματοδοτήθηκε από τη Valve και έλαβε χώρα στη Σουηδία στις DreamHack Χειμώνας 2013.

Ωστόσο, το παιχνίδι είχε μερίδιο διαμάχης. Πολλοί παίκτες έχουν βρεθεί ότι απατούν, αλλά αποκλείονται από το "Valve Anti-Cheat (VAC)" αμέσως μόλις ανακαλυφθούν. Οι παίκτες που διαπιστώνεται ότι απατούν σε τουρνουά αποκλείονται οριστικά και μερικές φορές απομακρύνονται από τις ομάδες τους.

Όταν εισήχθησαν τα δέρματα όπλων, διαδικτυακές ιστοσελίδες στοιχημάτων esport δημιουργήθηκαν για το σκοπό του πονταρίσματος. Αυτό σύντομα μετατράπηκε στον τζόγο ανηλίκων, εξαιτίας του οποίου η Valve και οι ιστότοποι τυχερών παιχνιδιών έλαβαν δύο αγωγές.

Όλα για το CS: GO
Αποδόσεις στοιχήματος Intel Extreme Masters

Αποδόσεις στοιχήματος Intel Extreme Masters

Υπάρχουν τρεις τύποι αποδόσεων στοιχήματος:

  • Κλασματικές πιθανότητες
  • Δεκαδικές πιθανότητες
  • Αποδόσεις Moneyline

Το Intel Extreme Masters προσφέρει μια ποικιλία επιλογών για όσους θέλουν να στοιχηματίσουν στο αγαπημένο τους ή στο αουτσάιντερ. Η πιο κοινή τύπος αποδόσεων στοιχήματος που έχει το Intel Extreme Masters είναι οι δεκαδικές αποδόσεις και οι αποδόσεις γραμμής χρήματος. Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι το πρώτο χρησιμοποιείται στην Ευρώπη και το δεύτερο στην Αμερική.

Στο τουρνουά IEM Dallas, το «Looking for Org» αποδείχθηκε αουτσάιντερ, έχοντας απόδοση 301.00. Οι Team Vitality και Astralis είχαν και οι δύο απόδοση 18.00 που τους έκανε το πιο ασφαλές στοίχημα του τουρνουά.

Στην τρέχουσα σεζόν XVII του Intel Extreme Masters, το Astralis έχει απόδοση 3,82 και το Natus Vincere έχει απόδοση 1,26.

Οι πιθανότητες επιτυχίας είναι υψηλές όταν ξέρετε σε ποιες πιθανότητες να στοιχηματίσετε. Το στοίχημα για το πιο πιθανό αποτέλεσμα και την αγαπημένη σας ομάδα μπορεί να φαίνεται ως η καλύτερη επιλογή, αλλά το πιο λογικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να στοιχηματίσετε για αξία.

Υπάρχουν διάφορες διαδικτυακές τοποθεσίες στοιχημάτων esport όπου μπορείτε να αναζητήσετε τις καλύτερες αποδόσεις. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των τιμών σε αυτούς τους ιστότοπους, αλλά οι μικρές διαφορές μπορεί να συσσωρευτούν για να δώσουν σημαντικές αποδόσεις.

Αποδόσεις στοιχήματος Intel Extreme Masters
Γιατί το Intel Extreme Masters είναι ένα δημοφιλές τουρνουά για να στοιχηματίσετε;

Γιατί το Intel Extreme Masters είναι ένα δημοφιλές τουρνουά για να στοιχηματίσετε;

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια λάτρεις των στοιχημάτων παιχνιδιών και βιντεοπαιχνιδιών από όλο τον κόσμο συντονίζονται για να παρακολουθήσουν τα πρωταθλήματα Intel Extreme Masters. Είναι ένα πολύ αγωνιστικό τουρνουά που προσελκύει παγκόσμιο κοινό.

Ποιος είναι ο λόγος της δημοτικότητάς του; Φιλοξενεί τουρνουά για μερικά από τα μεγαλύτερα παιχνίδια στον κόσμο. Το Counter-Strike: Global Offensive και το Starcraft II είναι τα αγαπημένα παιχνίδια των θαυμαστών για να στοιχηματίσετε.

Ένας άλλος λόγος που προσελκύει παίκτες και καλύτερους σε αυτό είναι το μεγάλο prize pool. Το Intel Extreme Masers Katowice 2022 δεν ήταν Major, αλλά είχε ένα έπαθλο 1 εκατομμυρίου δολαρίων. 400.000 δολάρια δόθηκαν στους κορυφαίους νικητές.

Έχει πραγματοποιήσει μεγάλα πρωταθλήματα για Counter-Strike και άλλο ένα Counter-Strike: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Επίθεσης θα διεξαχθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας το 2022, το πρώτο IEM Major που θα πραγματοποιηθεί στο Βραζιλία.

Η Intel έχει επανειλημμένα πει ότι στόχος της είναι να φέρουν τεχνολογίες gaming σε κάθε μέρος σε όλο τον κόσμο. Το Brazil Major θα είναι το 10ο Major της Intel Extreme Master. Είναι μια από τις παλαιότερες εταιρείες esports και θα τη βρείτε σε κάθε λίστα τουρνουά esports.

Η παγκόσμια απήχησή του είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους είναι τόσο δημοφιλές σήμερα.

Γιατί το Intel Extreme Masters είναι ένα δημοφιλές τουρνουά για να στοιχηματίσετε;
Οι καλύτερες ομάδες του Intel Extreme Master

Οι καλύτερες ομάδες του Intel Extreme Master

Astralis και Natus Vincere είναι τακτικοί παίκτες του τουρνουά. Στο τουρνουά του 2020 που διεξήχθη στο Κατοβίτσε, ο Natus Vincere κέρδισε το πρώτο έπαθλο των $250.000 ενώ ο Astralis πήρε το 3ο έπαθλο των $40.000.

Η ομάδα WE (World Elite) είναι άλλη μια κανονική που έχει κερδίσει συνολικά 3 τουρνουά από το 2011. Η ομάδα είναι ένας οργανισμός esports με έδρα την Κίνα.

Στο τουρνουά Intel Extreme Masters 2017 που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία, SK Gaming πήρε το τρόπαιο μετά από τέσσερις ημέρες CS:GO. Η ομάδα πάλεψε ενάντια FaZe Clan και κέρδισε 3 στους 4 αγώνες.

Flash Wolves, ή FW, μια ταϊβανέζικη ομάδα esports που δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2013. Το αρχικό της όνομα ήταν "yoe IRONMEN" και δεν άλλαξε σε Flash Wolves μέχρι τον Αύγουστο του 2013. Θεωρούνται μία από τις καλύτερες ομάδες στο League of Legends και κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Intel Extreme Masters Season XI.

Gambit Esports είναι ένας άλλος οργανισμός esports που είναι γνωστό ότι είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες στο League of Legends. Είναι μια ρωσική ομάδα που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κέρδισαν αρκετούς τίτλους στο Intel Extreme Masters από το 2013 έως το 2014. Δεν έχουν ανακοινώσει σχέδια για συμμετοχή σε μελλοντικά τουρνουά Intel Extreme Masters.

Οι καλύτερες ομάδες του Intel Extreme Master
Οι μεγαλύτερες στιγμές των Intel Extreme Masters

Οι μεγαλύτερες στιγμές των Intel Extreme Masters

Θα ήταν κακό στη βιομηχανία των esports να μην αναφέρουμε το πρώτο τουρνουά Intel Extreme Masters όταν ομάδες από 24 διαφορετικές χώρες έπαιξαν Counter-Strike και World of Warcraft III. Το έπαθλο ήταν 160.000 ευρώ.

Η ομάδα Pentagram με έδρα την Πολωνία και η H2K Gaming πάλεψαν για το τελικό έπαθλο και η πρώτη πήρε 40.000 ευρώ. Ήταν ένας σκληρός διαγωνισμός που συμμετείχαν επίσης οι Fnatic και SK Gaming, δύο ομάδες που θα συναγωνίζονταν και σε μελλοντικά τουρνουά.

Με κάθε σεζόν, το Intel Extreme Masters επεκτάθηκε όχι μόνο από την άποψη των παιχνιδιών, αλλά και από χώρες και πόλεις. Starcraft 2 παρουσιάστηκε στη σεζόν V και είχε επίσης ένα προσκλητήριο τουρνουά League of Legends που έκανε τους θαυμαστές να ενθουσιαστούν με την επόμενη σεζόν.

Μετά το τουρνουά πρόσκλησης, Λεγεώνα των Θρύλων παρουσιάστηκε τελικά στη σεζόν VI. Στην XI σεζόν, για πρώτη φορά στην ιστορία του τουρνουά, ο τελικός αγώνας έλαβε χώρα στο Κατοβίτσε σε διάστημα δύο Σαββατοκύριακων.

Οι μεγαλύτερες στιγμές των Intel Extreme Masters
Πού να στοιχηματίσετε και η καλύτερη στρατηγική για να στοιχηματίσετε στο IEM

Πού να στοιχηματίσετε και η καλύτερη στρατηγική για να στοιχηματίσετε στο IEM

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές τοποθεσίες στοιχημάτων esport όπου μπορείτε να στοιχηματίσετε σε τουρνουά Intel Extreme Masters. Ακολουθούν μερικοί ιστότοποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

  • Cyber.bet
  • Betaway Sports
  • 1xBet
  • 20 Στοίχημα

Το στοίχημα στα esports είναι μια πολύ απλή διαδικασία. Επιλέγετε τον ιστότοπο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, κοιτάτε τις πιθανότητες και τοποθετείτε ένα στοίχημα στην ομάδα με την οποία συμμετάσχετε, καταθέτετε τα χρήματά σας και μετά περιμένετε να δείτε ποιος θα κερδίσει.

Η καλύτερη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσετε είναι να αναλύσετε τις πιθανότητες. Να θυμάστε ότι όσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες, τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα να κερδίσει η ομάδα. Μια ομάδα με μεγαλύτερες αποδόσεις θα έδινε μεγαλύτερες αποδόσεις, αλλά θα είχε μικρές πιθανότητες να κερδίσει.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να παρακολουθείτε είναι η ιστορία της ομάδας. Πώς ήταν η απόδοσή τους στους προηγούμενους αγώνες; Αυτοί είναι μερικοί παράγοντες που πρέπει να συμπεριλάβετε στη στρατηγική στοιχηματισμού σας για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να κερδίσετε.

Πού να στοιχηματίσετε και η καλύτερη στρατηγική για να στοιχηματίσετε στο IEM